Arja Korisevasta Maustetyttöihin – Esakallion juhannus kuuluu lauantaina myös radiossa

0
Maustetytöt Anna (vas.) ja Kaisa Karjalainen tekevät kesäkeikkaa Esa Pulliaisen johtaman Agentsin kanssa.

Someron Esakalliolla vietetään kolmen päivän juhannusjuhlia. Aaton pääesiintyjä on viihdetaiteilija Arja Koriseva. Yli 30 vuotta alalla ollut tangokuningatar nousee Fortuna -yhtyeensä kanssa Esakallion lavalle iltayhdeksän jälkeen.

Iltaseitsemältä tanssit avaa tanssiorkestereiden Suomen mestariksikin valittu Kaiho. Yhtye vuorottelee läpi aattoillan Fortunan ja A. Aallon Rytmiorkesterin kanssa. Yli 25 vuotta lavoja kiertänyt Rytmiorkesteri soittaa kaksi settiä, joista myöhäisempi alkaa puolen yön jälkeen. Aattotanssit päättyvät aamuyöllä kahdelta.

Arja Koriseva on pysynyt vauhdissa yli 30 vuotta. Kuva: Anne Yrjänä

Juhannuspäivän pääesiintyjinä ovat voimansa yhdistäneet Maustetytöt ja Agents. Kello 23.40 aloittava kokoonpano esittää Maustetyttöjen moderneja hittejä Agentsille sovitettuna sekä Agentsin helmiä.

Lauantaina lauteille kiipeää myös Jussi Raittisen luotsaama legendaarinen Jussi & The Boys. Vuonna 1964 perustettu rockyhtye aloittaa settiinsä ennen iltakahdeksaa ja varttia vaille kymmenen.

Juhannuspäivän korkkaa iltaseitsemältä Taikakuu, joka soittaa neljä settiä. Reippaan sadan keikan vuosivauhtia pitävä yhtye on palkittu Emmalla ja valittu Vuoden viihdyttäjäksi.

Esakallion juhannuspäivää kuullaan suorana myös Ylen Radio Suomen Juhannustansseissa, kun juontajat Tarja Närhi, Hanna Kataja-Rahko ja Markus Turunen vievät kuuntelijat lavatunnelmiin. Lähetyksessä soi Taikakuun live-musiikki ja levylautasella pyörivät iskelmät. Juontajat jututtavat Maustetyttöjä ja Jussi & Boysin konkareita. Ohjelma lupaa piipahtaa myös ”kulttuuripitäjä Someron maisemissa katsastamassa juhannuksen tunnelmaa.”

Kyösti Mäkimattila tarinoi ja laulaa sunnuntaina. Kuva: Juha Uusitorppa Photography

Sunnuntaina yleisö saa istua, kun iltaseitsemältä alkaa kesää ja Varjokuvan 20-vuotissyntymäpäiviä juhlistava konsertti Suvisunnuntain Juhlasoitto. Kyösti Mäkimattila johdattaa trioineen tunnelmasta toiseen musiikin, runojen ja tarinoiden myötä. Varjokuvan muusikot ovat Rami Hänninen, Turo Lento ja Juha Maunu.

Esakallion kesä jatkuu keskiviikkoisin iltapäivätansseilla. Perjantaitanssit ovat tauolla heinäkuun ajan. Arttu Wiskari esiintyy 8.7. ja Ellinoora 22.7. Heli Sutelan, Anders Heleniuksen ja Antti Haapalan stand up -show nähdään 23.7. Maija Vilkkumaa keikkailee 27.8.