Entiselle Salon kaupungin työntekijälle syyte törkeästä lahjuksen ottamisesta

0
Lahjonnalla epäillään saadun tavaroiden kauppaa merkittävään ylihintaan. Kaupunki on laskenut, että ostojen arvosta puolet on ollut ylihintaa, mikä on aiheuttanut kaupungille taloudellista vahinkoa. Arkistokuva.

Syyttäjä on nostanut syytteen törkeästä lahjuksen ottamisesta Salon kaupungin entistä työntekijää vastaan. Syyttäjä vaatii valtiolle menetettäväksi yli 31 000 euroa eli lahjan arvoa. Varsinais-Suomen käräjäoikeuden käsittely asiassa alkoi keskiviikkona.

SSS seuraa oikeudenkäyntiä ja uutisoi aiheesta myöhemmin lisää.

ASIA tuli ilmi konkurssiin menneen yhtiön erityisessä tarkastuksessa syksyn 2019 aikana. Kaupunki purki myös syytteen saaneen henkilön palvelussuhteen tuolloin.

Syytteen alaisessa menettelyssä epäillään lahjonnalla saadun aikaan tavaroiden kauppaa merkittävään ylihintaan. Kaupunki on laskenut, että ostojen arvosta on puolet ollut ylihintaa, mikä on aiheuttanut kaupungille taloudellista vahinkoa.

Vahingon määrää selvitettäessä ostoista laskettiin yksikköhinnat ja niitä verrattiin tämän tapauksen jälkeen kaupungille tehtyjen hankintojen yksikköhintoihin. Poliisin selvittämä Salon kaupungin varoista maksettu ostojen kokonaismäärä oli noin 147 000 euroa, josta ylihinnan määrää vaaditaan korvattavaksi viivästyskorkoineen.

Lahjonnan toinen puoli eli lahjan antaminen elinkeinotoiminnassa on tutkinnassa toisaalla. Rikosvyyhti on laajuudeltaan siltä osin alueellisesti laajempi.

 

Lue myös:

Laajan korruptiovyyhdin lonkerot yltävät myös Saloon – pesuainefirma lahjoi virkamiehiä ja kuntakonsernien työntekijöitä vuosikausia

Salon kaupungin epäillyssä lahjusjutussa liikkui rahan sijasta lahjoja – vinkki tuli konkurssipesän pesänhoitajalta

Poliisi epäilee Salon kaupungin virkamiestä lahjuksen ottamisesta – työsuhde päätettiin välittömästi

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments