Farssikomedia Ilmasta rahaa vaatii tarkkaa rytmitystä – Mustion Linnan kesäteatteria tähdittää Risto Kaskilahti ja joukko muita teatterin ammattilaisia

0
Ilmasta rahaa -kesäteatterinäytelmän työryhmään Mustiolla kuuluvat Risto Kaskilahti, Sari Puumalainen, Mika Räinä, Jenni Kitti, Esa Nummela, Hannamaija Nikander, Jaakko Loukkola, Mikael Karvia, Rosita Ahlfors ja Jussi Salminen. Kuva: Laura Kuisma

Salolainen Teatteri Provinssi tuo tänä kesänä Mustiolle jälleen joukon vierailuesityksiä sekä kaksi kesäteatteriesitystä.

Michael Cooneyn käsikirjoittama ja Sami Parkkisen suomentama farssikomedia Ilmasta rahaa on teatterin omaa tuotantoa. Sen ensi-ilta on 17. kesäkuuta, ja esityskausi jatkuu heinäkuun loppuun 26 näytöksellä. Työryhmässä nähdään joukko teatterin ammattilaisia ja ohjaajana Joonas Suominen.

Pääroolin näyttelijä Risto Kaskilahti ei ole ensimmäistä kertaa mukana Mustion Linnan kesäteatterissa.

– On mahtavaa olla täällä taas parin vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran oltiin Sarin (Puumalainen) kanssa Vadelmavenepakolaisessa, Kaskilahti kertoo teatterin tiedotteessa.

– Yksi iso syy siihen, miksi haluttiin tulla tänne takaisin, on tuo meidän ohjaaja Joonas. Hän on yksi taitavimpia farssiohjaajia, joita tiedän. Menee ehdottomasti ihan Top5:een, Kansallisteatterissakin paljon esiintynyt Puumalainen kehuu.

Myös muut työryhmän jäsenet ovat jo vähintään toistamiseen mukana Teatteri Provinssin lavoilla.

Näytelmän juonena on suurhuijaus, jossa päähenkilö yrittää lypsää sosiaaliviranomaisilta mahdollisimman paljon rahaa, keinolla millä hyvänsä. Niinpä roolihahmot huijaavat toinen toisiaan, nimet ja identiteetit vaihtuvat lennosta, ja farssin ainekset ovat kasassa.

Farssikomedia ei tyylilajina ole helpoimmasta päästä. Se vaatii tarkkaa rytmitystä ja teräviä siirtymiä toimiakseen toivotulla tavalla.

– Tässä on paljon toistoa, nopeita vaihtoja ja muita komedian keinoja. Järjettömän hauska tästä tulee, näyttelijät Mika Räinä ja Mikael Karvia lupaavat.

”Yksi iso syy siihen, miksi haluttiin tulla tänne takaisin, on tuo meidän ohjaaja Joonas.”

Elokuun ensimmäisellä viikolla Mustion Linnan kesäteatterilavalla nähdään toinenkin isompi teatteriteos, Kaunis Veera, neljän esityksen verran.

Yksittäisiä vierailuesityksiä on myös tulossa useita. Ismo Leikola aloittaa kesän stand-up-vierailut 7. heinäkuuta. Kesäillan toivotut -konsertissa 15. heinäkuuta käydään läpi suomalaisten rakastamia säveliä eri vuosikymmeniltä Mari Palon, Hannu Lehtosen ja Seppo Hovin seurassa.

Jaakko Loukkola esittelee 20. heinäkuuta uuden oivaltavan yhden miehen versionsa lastenteatteriklassikosta Maailman ympäri 80 päivässä. Mustion konserttitarjontaa jatkavat 29. heinäkuuta Gimme Abba! -bileshow neljän nuoren säteilevän solistin tähdittämänä sekä iskelmätaivaan kiintotähti Katri Helena orkestereineen 7. elokuuta. Kesän päättää kaksi stand-up-vierailua: 12. elokuuta Heli Sutelan, Anders Heleniuksen ja Antti Haapalan Huviseurat ja 17. elokuuta Sami Hedberg.

Ilmasta rahaa Mustion linnan kesäteatterissa (Hållsnäsintie 89, Mustio) 17.6.–31.7.