Georgialaisten odotetaan marssivan tänään EU-jäsenyyden puolesta

0

Georgialaisten odotetaan marssivan tänään maan EU-jäsenyyden puolesta maan pääkaupungissa Tbilisissä.
Viime maanantaina ainakin 120 000 georgialaista osallistui vastaavaan mielenosoitukseen tukeakseen maan EU-jäsenhakemusta. Mielenosoitus oli uutistoimisto AFP:n mukaan maan pääkaupungin suurin moneen vuosikymmeneen.
EU-maiden johtajat kertoivat eilen olevansa valmiita myöntämään Georgialle ”näkymän” jäsenyydestä, mikä tarkoittaa käytännössä pidempää matkaa kohti unionia. Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel kirjoitti Twitterissä, että EU-maiden johtajat olisivat valmiita myöntämään hakijamaan aseman Georgialle, kunhan merkittävät kynnyskysymykset on käsitelty. Michel luonnehti ilmoitusta historialliseksi hetkeksi EU:n ja Georgian välisissä suhteissa.
Ukrainalle ja Moldovalle EU-maiden johtajat myönsivät EU:n hakijamaan aseman.

https://twitter.com/CharlesMichel/status/1540037354680995840?s=20&t=0D8ECofx_PZ5-7w8cSjKrQ

Minja Viitanen

STT

Kuvat:

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments