Golfin SM-reikäpeli oli salolaisjuhlaa

0
Ella Mäki-Tanila ja Saku Tuusa palasivat Keimola Golfista mitalin kera. (kuva: Juha Mäki-Tanila)

Keimola Golfissa järjestetty SM-reikäpeli sujui Salon kärkinimiltä Saku Tuusalta ja Ella Mäki-Tanilalta erinomaisesti. Kaupunkiin tuli kaksi mitalia, joista toinen oli kirkkainta väriä.

Tuusa saavutti juniorisarjoissa lukuisia kotimaisia meriittejä, mutta aikuisten puolella torstaina tullut kulta oli hänelle aikuisten sarjojen ensimmäinen SM-mitali.

– Voitto vaati henkistä jaksamista. Kaikkia muitakin väsytti, niin yritin vain pitää pallon pelissä ja pitää virheet poissa, Tuusa kertoi Golfliiton nettisivuilla.

Wiurila Golf & Country Clubin edustaja kertoi kesäkuun alkupuolella Salon Seudun Sanomille, että ensimmäisen ammattilaiskauden alkumetreillä oli ollut ongelmia puttipelaamisen kanssa. Nyt asetelmat kääntyivät päälaelleen.

– Putti oli erityisen hyvää, tuli paljon säkityksiä, Tuusa kommentoi.

Hän voitti ennen loppuottelua viisi vastustajaa, ja 21-vuotias golfari päihitti finaalissa Antti-Jussi Lintusen lukemin 2/1. Kolmentuhannen euron voittopotti on oma osansa ammattilaisuuden alkutaipaleelle.

Ella Mäki-Tanila jatkoi puolestaan tasaisen hyvää alkukauttaan SM-hopealla. Salo Golfin nuori nainen oli kerännyt kärkipään sijoituksia jo Finnish Tourilla, ja peli kulki laadukkaasti myös SM-viheriöillä.

Tosin vielä parempi ja vielä nuorempi pelaaja löytyi kisapäivien aikana. Hiljattain vasta 15 vuotta täyttänyt June Weckman osallistui ensimmäistä kertaa aikuisten SM-reikäpeliin ja vei heti myös mestaruuden. Finaalissa hän voitti Mäki-Tanilan selvästi 5/4.

– Ehkä sitten parin päivän päästä tajuaa, mitä tuli taas tehtyä, Weckman totesi.

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments