Haitarinoita valittiin parhaaksi uudeksi lastenlauluksi

0
Haitarinoita-kappaleen esittivät finaalissa Anniina, Emilia ja Annika Raitio. Kuva: Pertti Falkstedt

Vuoden uusien lastenlaulujen parhaaksi on valittu Haitarinoita -kappale. Sen ovat säveltäneet oululaiset Kyösti Salmijärvi ja Markus Lampela, joka on myös kappaleen sanoittaja.

Lasten laulukaupunki -tapahtuman yhteydessä pidetty finaalikonsertti kuultiin Kulttuuritalo Kivassa viime lauantaina.

Tuomariston puheenjohtajana toimi muusikko, musiikkituottaja Timo Haanpää. Muut tuomariston jäsenet olivat luokanopettaja, montessoriohjaaja Pirjo Sinervo ja varhaiskasvatuksen lastenhoitaja Merja Huida.

– Kahdestatoista laulusta tuomaristo halusi lopulta palkita neljä. Voittaneita lauluja yhdisti monipuolisuus, omaperäisyys, mukaansatempaava melodia ja sanoitus, leikkisyys ja huumori sekä mielenkiintoiset teemat, Lasten laulukaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Toiselle sijalle kilpailussa tuli Ville Karttusen säveltämä ja sanoittama Pahviraketti. Jaetulle kolmannelle sijalle tuli Sarianna Tammilehdon säveltämä ja sanoittama Sambakärpänen. Toinen jaetulle kolmannelle sijalle tullut laulu oli Mia Kavaston säveltämä ja Mia ja Tara Kavaston sanoittama Mukava kana.

Finaalikonsertti on nähtävissä Lasten laulukaupungin Facebook-sivuilla kuukauden ajan. DIAK:n opiskelijat ohjaajansa kanssa tulkitsivat konsertin myös viittomakielelle.

Hyvätuuli-palkinto luovutettiin tänä vuonna finaalikonsertissa Collegium ry:n lastenkonserttityöryhmälle Anni Elonen ja Hanna Haapamäki. Palkinnolla halutaan kiittää ansioitunutta musiikintekijää, joka on merkittävällä tavalla vaikuttanut suomalaiseen lastenmusiikkiin.