Henri Liipola ja Tommi Holttinen jännittävät MM-paikkaa viimeiseen asti

0
Henri Liipola (vas.) ja Tommi Holttinen jännittävät MM-kisapaikkaansa viime metreille asti. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Someron Esan moukarinheittäjä Henri Liipola ja sekä Esan seiväskasvatti Tommi Holttinen jännittävät viimeiseen asti paikkaansa heinäkuisissa yleisurheilun MM-kisoissa Yhdysvaltain Eugenessa.

Turun Urheiluliittoon täksi kaudeksi siirtynyt Holttinen taivutti kauden parhaansa 550 sunnuntaina Oulun rankingkisojen toisena päivänä.

MM-kisoihin valitaan kenttälajia kohden 32 urheilijaa. Holttisen sijoitus ennen juhannusviikonlopun kisoja oli 34:s.

Liipola jäi Oulussa tulokseen 72,46. Liipola on jäämässä ensimmäisenä heittäjänä ulos Eugenen kisakoneesta, jos listoihin ei tule muutoksia. Rankingeissa saattaa kuitenkin olla urheilijoita, jotka eivät ole lähde MM-kisoihin tai ovat jopa jo lopettaneet uransa.

Suomen Urheiluliiton huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen kertoi liiton nettisivuilla, että SUL valitsee perjantaina 1. heinäkuuta ne urheilijat, jotka nousevat joukkueeseen kansainvälisen yleisurheiluliiton rankingin kautta.

Sekä Liipola että Holttinen ovat esiintyneet kertaalleen aikuisten arvokisatasolla. Tämä tapahtui EM-Berliinissä 2018. Molemmat karsiutuivat tuolloin loppukilpailusta lajeissaan.

Salon Vilppaan seiväshyppääjä Wilma Murto on jo varmistanut paikkansa MM-Eugenessa sekä elokuisissa Münchenin EM-kisoissa.