HS:n kysely: Enemmistö suomalaisista ei halua Suomen taipuvan Turkin ehtoihin Nato-jäsenyydelle, jos vaatimuksena lakimuutokset tai periaatteista tinkiminen

6

Helsingin Sanomien tuoreen mielipidekyselyn mukaan selvä enemmistö suomalaisista ei halua Suomen muuttavan lakejaan tai tinkivän periaatteistaan, jotta Turkin asettamat ehdot Suomen Nato-jäsenyydelle täyttyisivät. Näin katsoo 70 prosenttia suomalaisista, kun 14 prosenttia katsoo mahdolliseksi sen, että Suomi voisi joustaa. 17 prosenttia ei osannut sanoa mielipidettään kysymykseen.
Nato-jäsenyyden kannatus on noussut HS:n kyselyn mukaan ennätykselliseen 79 prosenttiin, kun toukokuun kyselyssä jäsenyyttä kannatti 73 prosenttia suomalaisista. Suomen Nato-jäsenyyttä vastustaa 11 prosenttia suomalaisista, ja 10 prosenttia ei osaa sanoa mielipidettään.
Nato-jäsenyyden kannatus on kohonnut liki kaikissa väestöryhmissä, mutta kannatuksen kasvua selittää epävarmojen osuuden pieneneminen.
Kantar TNS:n toteuttamassa kyselyssä oli runsas tuhat vastaajaa. Tulosten virhemarginaali on koko aineiston tasolla noin 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008903207.html

STT

Kuvat:

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
räppänät auki
1 kuukausi sitten

Kun Suomi vasta hakee Natoon, ensimmäisenä on joku aasialainen diktaattori vaatimassa Suomen demokratiaan muutoksia. Ei kiitos.

Marko
1 kuukausi sitten

Taisi Nato-intoilijat antaa turhan positiivisen kuvan liittymisaikataulusta, eiköhän mene vuosi vähintään. Ei taida mikään jäsenmaa olla päässyt nopeammin jäseneksi. Ehkä kaikki eivät pidä Suomesta niin kuin me luullaan?

räppänät auki
1 kuukausi sitten
Reply to  Marko

Me kaikki emme pidä Natosta.

pertti
1 kuukausi sitten

Nato on vahingollinen, ei Natoa

MDI
1 kuukausi sitten
Reply to  pertti

NATO on puolustusliitto roistovaltioita vastaan. Ne roistovaltiot ovat vahingollisia, kuten Venäjä puolueettomalle ja liittoutumattomalle Ukrainalle.

Vallan kolmijako-oppi
1 kuukausi sitten

Harva tiedostaa, miten iso periaatteellinen ja oikeusvaltion sekä demokratian ylikävelyyn liittyvä kysymys nämä Erdoganin vastimukset ovat. Demokratiaan liittyy vallan kolmijako-oppi. Siinä esimerkiksi tuomiovalta ja lainsäädäntövalta on eriytetty. Eduskunta, hallitus tai presidentti ei voi täällä tuomita tai karkoittaa ihmisiä. Diktatuureissa herra isoherra määräilee tuomioistuimia ja erottaa tuomareita, jos nämä eivät noudata hänen päähänpistojaan.