Huhtihovi rakentaa jo toisen hoivakodin Saloon

2
Huhtihovi tulee tarjoamaan havainnekuvan mallisessa hoivakodissaan hoitopaikan 30 asukkaalle Salon Palometsässä.

Ikäihmisten tehostettua palveluasumista tarjoava turkulainen Huhtihovi Oy laajentaa toimintaansa Salossa. Loppuvuodesta Alhaisiin valmistui 30-paikkainen hoivakoti, ja syksyllä alkaa samankokoisen rakentaminen Palometsän asuinalueelle keskustan tuntumaan.

– Salossa on kasvava tarve kodinomaiselle hoiva-asumiselle. Palometsään tulee kutakuinkin Alhaisten hoivakotia vastaava rakennus, yrittäjä Juho Heinonen toteaa.

30-paikkaiseen hoivakotiin rakennetaan yhden hengen huoneita, joista osa yhdistettävissä pariskuntia varten. Parikymmentä hoitajaa työllistävän hoivakodin koko on noin 1 200 kerrosneliötä.

– Kyseessä on tehostetun palveluasumisen hoivakoti, jonka tulevat asukkaat ovat ympärivuorokautisen hoivan tarpeessa, Heinonen huomauttaa.

Yhtiö on vuokrannut hoivakotia varten Salon kaupungilta noin 7 100 neliön tontin, joka sijaitsee 110-tien eli vanhan ykköstien varressa entisen Anjalan koulun naapurissa. Haukkalankujan päässä sijaitsevalla tontilla on 2 100 neliömetriä rakennusoikeutta.

Juho Heinonen kiittää yhteistyön kaupungin kanssa sujuneen erinomaisesti.

– Se kannustaa meitä laajentamaan toimintaamme, hän sanoo.

– Kaupungin järjestämän kilpailutuksen hoivarakentamiseen tarkoitetusta tontista voitti Plus Hoivakiinteistöt, mutta se ei edennyt tontin vuokraukseen, joten vuokrausmahdollisuus siirtyi meille. Tontin sijainti on keskeinen ja soveltuu tarpeisiimme erinomaisesti.

Tontin vuosivuokra on noin 38 000 euroa. Vuokraaja voi lunastaa tontin omakseen, kun rakennukset ovat valmiit.

Uuden hoivakodin rakentaminen alkaa syksyllä.

– Se valmistuu ensi vuoden kesällä. Ensimmäiset asukkaat pääsevät yleensä muuttamaan hoivakotiin muutaman viikon sisällä talon valmistumisesta, Heinonen toteaa.

Hoivakoti nousee entisen Anjalan koulun naapuriin vanhan ykköstien tuntumaan. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Huhtihovin yhteistyökumppani on rakentamassa tontin itäosaan 21-paikkaisen kehitysvammaisten palvelukodin. Rakennushankkeet toteutetaan yhtä aikaa.

– Näistä muodostuva palvelukortteli tulee varmasti rikastuttamaan molempien asukasryhmien arkea. Yhteistä toimintaa suunnitellaan lähempänä talojen valmistumista, Heinonen kertoo.

Huhtihovi Oy on kotimainen ikääntyneiden asumispalveluja Turussa ja Salossa tarjoava yritys, joka rakentaa parhaillaan hoivakoteja myös Raisioon ja Kaarinaan.

Salo IoT Campus alkoi helmikuussa remontoida Meriniittyyn noin 1 500 neliön kokoisia hoivakotitiloja, jotka Salon kaupunki vuokraa käyttöönsä. Nokian tuotekehityksen entiset toimistotilat muuttuvat 30:ksi yhden hengen huoneeksi. Muutostöiden on tarkoitus valmistua syyskuun loppuun mennessä.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Peltari
8 kuukautta sitten

Hieno juttu Huhtihovilta ja rohkea veto. Aurinkoinen pakka, kuten Alhaisissa. Asukkaista huolehditaan hyvin, ja pihalle pääsy tällä yrityksellä on tärkeä ele asukkaille.

Tavis torilta
8 kuukautta sitten
Reply to  Peltari

Onkohan uusilla hyvinvointialueilla jotain yhteyttä tähän hoivakotien rakentamisbuumiin Salossa?

En kuitenkaan usko hoivakotiin pääsemisen helpottuvan, vaikka niitä paikkoja tuleekin. Omalla kustannuksella, kenellä varat löytyvät, ja muut sitten kotonaan miten kuten.