Ilmamoottorisaha

0
Presidentti Sauli Niinistö perheineen nähtiin Turun Paavo Nurmen kisojen katsomossa tiistaina. Niinistön vieressä Paavo Nurmen stadionilla istuivat hänen puolisonsa Jenni Haukio ja presidenttiparin poika Aaro Niinistö. Kuva: Lehtikuva/Markku Ulander
Suomen kesässä ei pääse pakoon yleisurheilua.
Gp-kisoja riittää joka viikolle, pienempiä kyläkisoja lähes joka päivälle. Niiden välissä mediassa spekuloidaan tulosrajoja, rankingsijoituksia, takareisivamman vakavuutta ja hymyillään kameralle tarpeeksi etäältä, että t-paidan ja mainosseinän jokainen sponsori varmasti näkyy.
Ylen yleisurheilukausi 2022 alkoi 25. toukokuuta Lahden gp-kisalla ja päättyy 4. syyskuuta Suomi-Ruotsi-otteluun. Näiden 102 päivän aikana Yle lähettää 31 päivänä yleisurheilua televisiosta eli lähes joka kolmas päivä!
Missään muussa urheilulajissa Suomessa valtakunnallinen näkyvyys ei ole varsin kevyeeseen kansainväliseen tasoon suhteutettuna näin valtavaa. Pelkkä paikka MM-kisakoneessa takaa jo sporttijulkkiksen aseman.
Yleisurheilukansa on tottunut niin valtavaan tv-kattaukseen, ettei paikan päälle eksytä kuin kolmessa tapauksessa: Kalevan kisoissa, joka toinen vuosi Ruotsi-ottelussa sekä Paavo Nurmi Gamesissa.
Ilta-auringossa kylpenyt täpötäysi Paavo Nurmen stadion (10 534 katsojaa) olikin muutaman nihkeän koronavuoden jälkeen poikkeuksellisen kaunis näky.
Vähemmän kaunis, mutta sitäkin sympaattisemmalta taas näytti se, kun stadionin takakaarteessa eräs herra käynnisti puoli minuuttia ilmamoottorisahaansa Oliver Helanderin mahtikiskaisun jälkeen.
Suomen joka kesä kadotettu keihäsmaine on jälleen kerran palautettu.
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments