Italialaismediat: Vilppaan kasvatti Helmi Tulonen siirtyy Serie A:han

0
Helmi Tulonen. (kuva: SSS-arkisto)

Vilppaan kasvatti Helmi Tulonen siirtyy ensi kaudeksi Italian pääsarja Serie A:ssa pelaavaan Basket Le Muraan. Asiasta kertovat toscanalaiset sanomalehdet La Nazione ja Il Tirreno.

Le Muran kotikaupunki on 90 000 asukkaan Lucca, joka sijaitsee Toscanan maakunnassa 90 kilometriä Firenzestä länteen.

Le Mura oli viime kaudella Serie A:n runkosarjassa neljäs, mutta putosi puolivälierissä Suomen ykköspelaaja Awak Kuierin edustamalle Ragusalle.

23-vuotias ja 191-senttinen Tulonen pelasi päättyneellä kaudella Italian kakkostasolla Carugatessa. Joukkue putosi täpärästi pudotuspeleistä, mutta Tulosen omat keskiarvot olivat vakuuttavat: 17,4 pistettä ja 10 levypalloa. Tulonen oli pistetilaston kuudes ja levypallotilaston kymmenes.

Tulonen kertoi alkuviikosta Koripalloliitolle, että hän oli lähellä siirtoa Serie A:han jo viime keväänä, mutta Carugaten seurapresidentti esti siirron.

Vilppaan jälkeen Turun Riennossa, HBA-Märskyssä ja Yhdysvaltain yliopistosarja NCAA:ssa pelannut Tulonen on ollut neljä vuotta ammattilaisena Euroopassa. Ennen Italiaa hän pelasi vuoden Saksan Bundesliigassa ja kaksi kautta Espanjan kakkostasolla kolmessa eri seurassa.

Tulonen on myös nimetty Suomen naisten maajoukkueen kesän pelaajaryhmään.