Juhannusetkoilla Jazzia – päävalmentaja Suonperä, toppari Meura ja keskikentän Laaksonen kohtaavat ex-seuransa

0
Tobias Laaksonen (kesk.) kohtaa entisen seuransa Jazzin nyt SalPan paidassa.

SalPan tiivistahtinen jakso jalkapallon Kakkosen B-lohkossa jatkuu juhannusetkoilla porilaista Jazzia vastaan Salon Urheilupuiston tekonurmella. SalPa on kerännyt kahdeksasta pelistä 12 pistettä, Jazz pisteen vähemmän. Jazzia rasittaa vain yksi tappio, mutta toisaalta se on tasannut pisteet jo viidesti.

– Paljon on ristiin pelaamista ollut. En olisi uskonut, että lohko olisi ihan näin tasainen ollut, Jazzin päävalmentaja Jani Uotinen sanoo.

Porilaisten otteluissa on verkko soinut molemmissa päissä räväkkään tahtiin: se on tehnyt itse 20 maalia ja päästänyt 18. Kahden viime pelin tulokset sillä ovat 3–4-tappio ja 3–3-tasapeli. SalPan maaliero on tällä hetkellä pakkasella (13–14).

– Meidän pelimme ovat olleet ainakin katsojien kannalta viihdyttäviä. Tuntuu, että jokainen matsi on mennyt eri käsikirjoituksella, Uotinen kertoo.

Uotisen mukaan viime pelin kolmesta päästetystä maalista huolimatta Jazz otti jo joukkueena askelia parempaa suuntaan puolustuksellisesti.

– Viimeisimmät pelit ovat olleet meiltä jo ehjempää tekemistä. Meillä oli paljon vaihtuvuutta joukkueessa ja siinä menee aikaa, että joukkue hitsautuu yhteen.

SalPa-pelistä Uotinen odottaa tasaista.

– Tiukkoja matseja tässä lohkossa on kaikki. Sillä asenteella pitää taas lähteä, että olemme työteliäitä.

Jazz-ottelu on erityislaatuinen SalPan päävalmentajalle Tero Suonperälle , puolustaja Joonas Meuralle sekä keskikentän Tobias Laaksoselle, jotka vaihtoivat Porin ja nimenomaan Jazzin täksi kaudeksi Saloon.

– Tero varmasti tietää, miten me pyrimme pelaamaan. Meidän puolelta valmistautuminen on kuitenkin ollut normaali. Tiedämme, miten SalPa on edellisissä otteluissa pelannut, Uotinen sanoo.

Uotinen ei ole yllättynyt SalPan kaksijakoisesta alkukaudesta.

– Kyllähän se vaikuttaa, kun on uusi valmentaja ja uusia pelaajia. Vie aikansa, että suoritustaso hioutuu tasaiseksi.

Onko Uotisen näkökulmasta SalPa yhä joukkue, joka voi voittaa lohkon ja nousta Ykköseen?

– Monilla joukkueilla on toistaiseksi nousumahdollisuudet, myös meillä. Sarjaa on vielä jäljellä niin monta kierrosta, että sijoitukset tulevat muuttumaan.

Kakkosen B-lohkoa SalPa–FC Jazz Salon Urheilupuiston tekonurmella keskiviikkona kello 19.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments