Kaaresvirta ja Himberg palaavat mestari PeU:n peräsimeen – uusi pelintekijä Tyrell Carroll tuo vauhtia molempiin päihin kenttää

0
PeU-Basketin viime kausi päättyi mestaruustunnelmiin. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Koripallossa miesten I divisioona B:n viime kaudella voittanut ja samalla sarjatasolla ensi kaudellakin jatkava PeU-Basket on tehnyt vuoden mittaiset valmentajasopimukset Samu Kaaresvirran ja Sami Himbergin kanssa.

Samainen kaksikko luotsasi perniöläisseuraa viimeksi kaudella 2020–2021. Kaaresvirta oli mukana ajoittain viime kaudella PeU:ssa Jussi Savolaisen apuvalmentajana.

Kaaresvirta kertoo Vilppaan tiedotteessa, että päätös hypätä takaisin päävalmentajan paikalle oli helppo.

– Loistavilla fiiliksillä palaan takaisin PeU:n päävalmentajaksi. Viime kaudella otin ensimmäistä kertaa 25 vuoteen hieman etäisyyttä koripallosta. Nyt tauon jälkeen olen taas täynnä intoa päästä kehittämään nuoria pelaajia eteenpäin, Kaaresvirta sanoo.

Myös Himberg palaa koripallon pariin yhden välivuoden jälkeen. Toissa kaudella Kaaresvirran apuvalmentajana PeU:ssa toiminut Himberg lopetti samalla myös pelaajauransa siihen kevääseen.

– Mies voi lähteä Perniöstä, muttei PeU miehestä. Samun vierelle on todella helppo lähteä mukaan valmennukseen varsinkin, kun pelaajat ovat erittäin tuttuja viime vuosilta, Himberg kuvailee.

Kaaresvirran ja Himbergin lisäksi valmennustiimiin liittyy uutena seuran juniorivalmentaja Veeti Valjanen.

Tiedotteessa perustellaan ratkaisua, miksi PeU-Basket ei halunnut ottaa paikkaa vastaan toiseksi korkeimmalta sarjatasolta divari A:sta.

– Joukkueelle tarjoutui mahdollisuus nousta pelaamaan sarjaporrasta ylemmäs 1A-divisioonaan. Seuran sisäisissä keskusteluissa kuitenkin todettiin, että B-divisioona palvelee paremmin seutukunnan pelaajia ja yleisöä. Lisäksi resurssit kilpailla A-divisioonassa ovat vielä liian rajalliset, joten tulevalla kaudella PeU-basket jatkaa 1B-divisioonassa.

Samu Kaaresvirta palaa PeU:n valmentajaksi. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Myös pelaajarintamalta kuului uutisia keskiviikkona, kun PeU-Basket kertoi tehneensä sopimuksen yhdysvaltalaisen Tyrell Carrollin kanssa. Carroll on 22-vuotias ja 180-senttinen takamies.

Muuten PeU:n ensi kauden runko muodostuu omista perniöläiskasvateista sekä Vilppaan liigajoukkueen nuorista pelaajista.

– Joukkueemme rakenne hieman muuttuu tulevalle kaudelle Tyrellin palkkaamisen myötä. Hän on erittäin nopea ja hyvin peliä johtava takamies, joka on osoittanut olevansa myös loistava pallollisen pelaajan puolustaja. Pelityylimme tulee korostamaan hänen vahvuuksiaan, eli vauhtia tullaan pitämään molemmissa päissä kenttää, Kaaresvirta luonnehtii.

Viime kaudella Carroll pyöritti peliä NCAA:n kakkostasolla Angelo Staten yliopistossa. Hän viihtyi kentällä 13,5 pisteen, 3,8 levypallon ja 4,6 syötön keskiarvoilla. Carroll valittiin konferenssinsa parhaiden puolustajien joukkoon.

Syyskuussa Suomeen saapuva Carroll liittyy myös Vilppaan liigajoukkueen harjoitteluvahvuuteen.

– Tyrellin tulon myötä saamme harjoituksiin yhden takamiehen lisää, jonka ansioista harjoitusten tempoa saadaan lisättyä. Lisäksi pystymme kokeilemaan erilaisia viisikoita, kun pallonkäsittelijöitä on harjoituksissa enemmän, tuore Vilpas-luotsi Savolainen pohjustaa.