Kesäkonserttisarja alkaa Kiskon kirkosta Kesäillan romanssilla

0
Viulisti Sylvia Hurttia ja pianisti Daniel Beskow johdattelevat tulevana sunnuntaina kuulijat kesätunnelmiin Kiskon kirkossa.

Salon seurakunta järjestää taas kesän mittaisen konserttisarjan, joka kiertää eri kirkoissa sunnuntai-iltaisin. Konsertit alkavat klo 20, ja niihin on vapaa pääsy. Ohjelman hinta on 10 euroa, ja 50 euron konserttipassilla saa ohjelman kaikkiin konsertteihin. Eniten leimoja passiin kerännyt palkitaan viimeisessä konsertissa.

Ohjelmakattaus on monipuolinen: barokkimusiikista klassiseen kamarimusiikkiin ja kansanmusiikkiin, laulu- ja soitinmusiikkia, virsiä erityisen hienoin sovituksin sekä retrogospelia. Illat päättyvät teehetkeen taiteilijoiden kanssa kirkon pihalla tai sateen sattuessa sisällä.

Kesäkonserttisarja alkaa ensi sunnuntaina 5. kesäkuuta Kiskon kirkosta konsertilla Kesäillan romanssi. Viulisti Sylvia Hurttia ja pianisti Daniel Beskow esittävät konsertissaan Sibeliuksen, Stenhammarin ja Griegin kansallisromanttista musiikkia. Wienin tuliaisena duo esittää myös Mozartin suuren B-duuri Sonaatin viululle ja pianolle. Konsertti saattelee kuulijat kesätunnelmiin romanttisen iloisin sävelin.

Konserttisarjassa kuullaan myös salonseutulaista osaamista. 19. kesäkuuta Uskelan kirkossa on konsertti Uutta virttä veisatkaa, jonka ohjelmisto koostuu Salon seurakunnan kanttorin Matti Rantatalon tekemistä virsisovituksista. Tyylien kirjo on laaja, ja virret saavat aivan uusia ulottuvuuksia. Konsertin mainioon orkesteriin Rantatalo on koonnut soittajia myös entisestä ammatistaan viihdemusiikin parissa.

Perniön kirkossa esiintyvät 24. heinäkuuta salolaiset laulajat Saara Rauvala ja Jussi Vänttinen sekä pianisti Henni Isojunno. Lisäksi 7. elokuuta Muurlan kirkossa esiintyvän kansanmusiikkiyhtye Polentan riveissä soittaa salolaislähtöinen viulisti Veera Kuisma. Salon seurakunnan kanttoreita kuullaan useammassakin konsertissa.

Kesäillan romanssi -kesäkonsertti Kiskon kirkossa (Kirkonkyläntie 31, Kisko) 5. kesäkuuta klo 20.

 

Kesäkonserttisarja 2022

5.6. Kiskon kirkko: Kesäillan romanssi. Sylvia Hurttia, viulu, Daniel Beskow, piano.

12.6. Kiikalan kirkko: Aurinkokuninkaan katseen alla. Ensemble Nylandia. Sini Vahervuo, traverso ja nokkahuilu, Kati Vainikainen, nokkahuilu, Jukka Rautasalo, viola da gamba, Matias Häkkinen, cembalo.

19.6. Uskelan kirkko: Uutta virttä veisatkaa! Matti Rantatalo, kosketinsoittimet, Janne Kuosa, sello ja basso, Mongo Aaltonen ja Jartsa Karvonen, lyömäsoittimet, Matti Mikkola, kitara, Vilma Huldén, huilu, Kaisa Suutela-Kuisma, viulu, Maria Sirén ja Lauriina Hurtig, laulu.

26.6. Särkisalon kirkko: Laulu veen yli läikkyi. Tiia Maria Saari, sopraano, Juho Alakärppä, piano.

3.7. Yliskylän kirkko: Ranskalainen ilta. Hanne Lund ja Katriina Rainio, viulu.

10.7. Halikon kirkko: Yhteistä säveltä 50 vuotta. Aulikki Eerola, sopraano ja lausunta, Pertti Eerola, piano.

17.7. Suomusjärven kirkko: Violoncello Bolognese. Lassi Kari, violone, Tatu Ahola, barokkisello, Mikko Ikäheimo, luuttu ja barokkikitara.

24.7. Perniön kirkko: Lauluja Suomesta. Saara Rauvala, sopraano, Jussi Vänttinen, baritoni, Henni Isojunno, piano.

31.7. Angelniemen kirkko: Barokin solinaa. Kaisa Kraft, sopraano, Kati Vainikainen, nokkahuilu, Kaisa Suutela-Kuisma, cembalo.

7.8. Muurlan kirkko: Kansanpoljennolla. Kansanmusiikkiyhtye Polenta. Aino Kinnunen ja Veera Kuisma, viulu, Olli Sippola, viulu ja mandoliini, Mikko Malmivaara, kitara.

14.8. Salon kirkko: Leipzigin pruuvi. Timo Kiiskinen, urut.

21.8. Perttelin kirkko: Pohjolan Minerva. Kirsti Apajalahti ja Anthony Marini, viulu, Pieta Mattila, barokkisello, Päivi Vesalainen, cembalo.

28.8. Uskelan kirkko: Retrogospelia. Salon kanttorit.