Kirmulalla ”kohtuullinen” päätös MM-kisoille – suuryllätys naisten sprintissä: Ruotsin Tove Alexandersson jäi mitalien ulkopuolelle

0
Miika Kirmula päätti sprinttisuunnistuksen MM-kisat sijaan 11. Kuva: Lehtikuva/Handout/Marko Kantaneva

Angelniemen Ankkurin kasvatti Miika Kirmula oli 11:s suunnistuksen MM-kisojen päätösmatkalla sprintissä Tanskan Vejlessä. Kirmula jäi kärjestä 58 sekunti ja pronssista reilut puoli minuuttia.

– Suoritus oli ihan kohtuullinen. Radat olivat erittäin vaativat ja maastossa oli paljon esteitä. Ne eivät ole omaa vahvuusaluetta. Pitkillä väleillä taktiikkana oli vain löytää mahdollisimman nopeasti reitti rastille ja lähteä toteuttamaan sitä, Kirmula kertoi Suunnistusliiton tiedotteessa.

– Reitin kartalta löydettyäni en edes yrittänyt hakea nopeampaa toista reittiä rastille.
Tarkasti ja nopeasti Vejlen katuja kirmasi kultaa ottanut Norjan Kasper Fosser. Hopealle tullut Gustav Bergman hävisi Fosserille 16 sekuntia. Belgian Yannick Michiels jäi Fosserista 24 sekuntia.

Finaalin toinen suomalainen Aleksi Niemi oli 18:s. Akseli Ruohola jäi torstaiaamupäivän karsintaan.

Naisten sprintissä nähtiin jymypaukku, kun Ruotsin tähtinimi Tove Alexandersson jäi kokonaan ilman mitalia. Alexandersson oli vasta kuudes.
Britit puolestaan nappasivat yllättäen kaksi mitalia: Megan Carter Davies voitti kultaa ja Alice Leake oli pronssilla. Heidän välissään Sveitsin Simona Aebersold oli hopealla.

Aebersold hävisi mestaruuden kuudella sekunnilla.

Suomalaisista Venla Harju oli yhdeksäs, Inka Nurminen kymmenes ja Marika Teini 12:s

– Pääsemme huipulle, mikäli teemme paljon laadukkaita harjoituksia ja onnistumme kilpasuorituksessa kuten Inka tänään. Pitää kuitenkin muistaa, ettei tulosta tule yhdessä eikä välttämättä kahdessa kaudessa. Tämä vie aikaa, ranskalaispäävalmentaja Thierry Gueorgiou summasi suomalaisten MM-kisat.