Kokoa ja nopeutta kärkeen – Färsaarilla viimeksi pelannut John Fagerström on SalPan uusin hyökkääjähankinta

0
Hyökkäykseen kiinnitetty John Fagerström on jo ehtinyt harjoitella SalPan kanssa. Kuva: SSS/Marko Mattila

Vuoristoratamaisen alkukaudenjalkapallonKakkosen B-lohkossa pelannut SalPa on vahvistanut miehistöään. SalPa tiedotti sunnuntaina tehneensä kuluvan kauden loppuun kattavan sopimuksen hyökkääjä John Fagerströmin kanssa.

SalPa ei ole löytänyt sopivaa palasta toisen laitahyökkääjän paikalle, mutta Fagerströmin tulon myötä tähän odotetaan tulevan muutos.

SalPan maalinteko on ollut pitkälti kuudesti osuneen kärkimies Elmo Heinosen varassa. Laituri Oskari Jakonen avasi maalitilinsä lauantaina, kun SalPa haki 1–0-vierasvoiton Kauniaisista.

– John tuo isokokoisena, mutta nopeana pelaajana uuden ulottuvuuden kärkipelaamiseemme ja antaa meille mahdollisuuksia lepuuttaa myös Elmoa tarpeen mukaan, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä taustoitti tiedotteessa.

– John sopii loistavasti joukkueeseemme ja prosessiimme. Hän on viimeisen päälle joukkuepelaaja.

23-vuotiaalla Fagerströmillä on kokemusta 15 ottelun verran Veikkausliigasta ja 35 pelin verran Ykkösestä. Hän on edustanut HIFK:ta, EIF:iä, Valkeakosken Hakaa sekä viimeksi Färsaarten pääsarjassa 07 Vesturia.

Alun perin Fagerström on Karjaan BK-46:n kasvatti. Fagerström harjoitteli SalPan kanssa jo viime kaudella ennen siirtymistään Färsaarille.

– Kiinnostuin koko projektista jo aiemmin talvella kun näin SalPan toimintaa. Parin treenikerran perusteella voin jo sanoa, että SalPassa on tosi paljon taitavia pelaajia ja hyvä meininki, Fagerström sanoi.

– Kannattajat tulevat näkemään suoraviivaisen ja vahvan hyökkääjän, joka on erityisesti iso uhka boksissa. Tulen Saloon täynnä virtaa, hyvässä fyysisessä kunnossa ja valmiina auttamaan joukkuetta kohti kärkikamppailuja.

SalPa on Kakkosen B-lohkossa viidentenä. Joutsenten seuraava ottelu koittaa keskiviikkona kotona FC Jazzia vastaan.