Kolhittu Kirmula putosi täpärästi MM-finaalista – ”Pari päivää on vedetty kipulääkkeillä”

0
Miika Kirmula oli paras suomalainen MM-kisojen uutuusmatkalla. Kuva toukokuulta Jyväskylän SM-sprintistä, jonka Kirmula voitti. (Kuva: Lehtikuva/Mikko Vähäniitty)

Salolaislähtöinen Miika Kirmula oli paras suomalainen MM-kisojen knock-out-sprintissä. Hän sijoittui välierässään neljänneksi tiukan loppukirin ja maalikameran tarkastuksen jälkeen.

– Päällimmäinen tunne on harmitus. Toisaalta olen erittäin onnellinen, että ylipäätänsä pääsin tänään kilpailemaan, Kirmula kertoi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Päivän paras suomalainen myönsi, ettei hän ollut hereillä välierän loppuratkaisuissa.

– Viimeisellä pitkällä välillä pari miestä meni ohi. Sen jälkeen ohittaminen oli vaikeaa, kun loppu tultiin ahtaita kujia pitkin, missä oli tiukkoja käännöksiä. Loppukirissä sain vielä parikymmentä senttiä kiinni, mutta ei se riittänyt.

Kirmulan osallistuminen kilpailuun ratkesi vasta ennen tiistaiaamun karsintaa. Angelniemen Ankkurin kasvatti törmäsi sunnuntaisessa sprinttiviestissä rajusti liettualaiskilpailijan kanssa toisella osuudella. Tälli osui rintakehään.

– Maanantaina piti käydä juoksemassa verryttelylenkki ja testata, kuinka paljon syvään hengittäminen sattuu. Pari päivää on vedetty kipulääkkeillä. Kilpailun aikana sitä ei huomannut, mutta verryttelyssä sattui koko ajan. Kyllähän se aina vie pois energiaa itse kilpailusta, Kirmula kertoi.

Kultaa Tanskan Frederician kaduilla suunnisti Sveitsin Matthias Kyburz. Muut mitalit menivät ruotsalaisille, kun hopealle kiri August Mollen ja pronssille Jonatan Gustafsson.

Naisissa Venla Harju ylsi välieriin, mutta väärä reitinvalinta viimeisellä pitkällä välillä pudotti hänet lähtönsä viimeiseksi. Voiton vei tuttuun tapaan Ruotsin Tove Alexandersson. Hopeaa otti Iso-Britannian Megan Carter Davies ja yllätyspronssille suunnisti Alankomaiden Eef Van Dongen.

Muista suomalaisista Akseli Ruohola ja Marika Teini selvisivät aamukarsinnasta puolivälieriin, joissa he karsiutuivat. Ida Haapalan ja Tuomas Heikkilän kisapäivä päättyi aamupäivän karsintaan.

MM-kisojen päätösmatka, henkilökohtainen sprintti käydään torstaina Veljen kaupungissa. Kirmula on konsultoinut lääkäreitä sekä Tanskassa että Suomessa, eikä rintakehävamma pahene kilpailemalla. Näin ollen hänet nähdään myös Veljessä.

 

Päivitetty kauttaaltaan klo 21.20.