Kosken kartanolle luonnonlaidunlihan tuotannon sertifikaatti ensimmäisenä Suomessa

0
Luonnon monimuotoisuutta ja perinnebiotooppien säilymistä voi edistää laiduntamalla. Kuvituskuva: SSS-arkisto

Perniöläiselle Kosken kartanolle on myönnetty luonnonlaidunlihan tuotannon sertifikaatti ensimmäisenä maatilana Suomessa.

Sertifioinnin tavoitteena on edistää lihantuotannon läpinäkyvyyttä ja lisätä ruokaketjun osapuolten ymmärrystä ruuan ympäristövaikutuksista, tiedotteessa kerrotaan.

Luonnonlaidunlihalla tarkoitetaan lihaa, jota saadaan luonnonlaitumilla vapaana laiduntavista eläimistä. Laidunnustavalla voidaan vaikuttaa sekä luonnon monimuotoisuuteen että hiilen sitoutumiseen maaperään.

Laiduntaessaan perinneympäristöissä eläimet estävät biotooppien umpeenkasvun ja häviämisen. Samalla vapautetaan peltoalueita muuhun käyttöön.

– Luonnonlaidunlihan tuotanto on yksi harvoista ruuantuotantotavoista, joka parantaa luonnon monimuotoisuutta. Olemme tyytyväisiä, että tuotantotavan sertifiointityö lähtee nyt Suomessakin käyntiin, ympäristöjärjestö WWF Suomen ohjelmajohtaja Petteri Tolvanen toteaa tiedotteessa.

Kosken kartanon luomutilalle myönnetyn IP-sertifikaatin takana on Sigill Kvalitetssystem AB, joka ylläpitää Ruotsin luonnonlaidunlihan sertifiointijärjestelmää. Auditoinnin suoritti huhtikuun lopulla HS Certifiering AB.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments