Poliisi ilahtui: koulujen päätösviikonloppu sujui Lounais-Suomessa yllättävän rauhallisesti

0

Koulujen päätösviikonloppu sujui Lounais-Suomessa odotettua rauhallisemmin, tiedotti poliisi sunnuntaina.

Perjantaina koulujen päätös ei näkynyt poliisin suuntaan mitenkään, vaikka poliisi odotti koulujen päätösviikonlopusta erittäin vilkasta ja kiireistä.

Lauantaille osui kesän ensimmäisiä lämpimiä lauantai-iltoja, joka entisestään nosti odotuksia vilkkaasta yöstä. Koulujen päätöslauantai oli kuitenkin hyvin vastaavanlainen kuin kahden aikaisemman vuoden vastaava viikonloppu.

Ihmisiä kokoontui erittäin runsain määrin viettämään juhlapäivää erityisesti Turun Aurajoen rannoille sekä Porin Kirjurinluotoon.

Tehtävämäärät olivat hyvin lähellä aikaisempia koulujen päätösviikonloppuja. Koko viikonlopun aikana Lounais-Suomessa poliisi hoiti sunnuntaiaamuun mennessä lähes 900 tehtävää.

Tyypillisesti tehtävät liittyivät alaikäisten päihteiden käyttöön, häiritsevään käytökseen tai nahisteluihin. Hieman ehkä yllättäen kotihälytysten määrä nousi viime vuodesta muutamilla tehtävillä.

Pahoinpitelyistä poliisi kirjasi sunnuntaiaamuun mennessä 19 rikosilmoitusta. Tämäkin määrä on hyvin lähellä aikaisempia vuosia.

Erityisen ilahduttavaa viikonlopussa on se, että viikonlopun aikana kirjattiin vain yksi törkeä pahoinpitely. Myös rattijuopumusten määrä on muutaman tarkkuudella sama kuin viime vuonna, kiinnijääneitä oli sunnuntaiaamuun mennessä 19.