Kristillisdemokraateille oma valtuustoryhmä Somerolla – Reima Anolin erosi keskustan ryhmästä

0
Kristillisdemokraattien Reima Anolin (vas.) on kuulunut tähän saakka keskustan valtuustoryhmään. Anolinin vieressä keskustan Tero Pirttilä. Keskusta ja kristillisdemokraatit ovat olleet Somerolla perinteisesti vaaliliitossa. Kuva: Somero-lehden arkisto/Merja Ryhtä

Someron kaupunginvaltuustoon tulee uusi valtuustoryhmä. Kristillisdemokraattien ainoa valtuutettu Reima Anolin on perustanut kristillisdemokraateille oman valtuustoryhmän. Viime kuntavaaleissa valtuustoon valittu Anolin on kuulunut tähän saakka keskustan valtuustoryhmään.

Anolin perustelee eroaan keskustan valtuustoryhmästä omien vaikuttamismahdollisuuksiensa lisäämisellä.

– Oman valtuustoryhmän myötä pääsen osallistumaan valtuustoryhmien välisiin neuvotteluihin. Pystyn näin vaikuttamaan nykyistä paremmin strategisiin linjauksiin ja päätöksiin jo valmisteluvaiheessa, Anolin huomauttaa.

Anolin korostaa, että hänellä ei ole poliittisia erimielisyyksiä keskustan kanssa.

– Yhteistyö keskustan kanssa jatkuu tiiviinä ja aion edelleen osallistua keskustan valtuustoryhmän kokouksiin.

Keskusta ja kristillisdemokraatit olivat viime vuoden kuntavaaleissa vaaliliitossa. Vaaliliitolla on ollut Somerolla pitkät perinteet.

Anolinin eron jälkeen keskustan valtuustoryhmään jää Somerolla kaksitoista valtuutettua. Keskusta on valtuuston suurin ryhmä.