Laajamittaiselle koronan testaus- ja jäljitystoiminnalle ei STM:n mukaan ole enää tarvetta

2

Laajamittaiselle koronan testaus- ja jäljitystoiminnalle ei ole nykytilanteessa tarvetta, linjataan sosiaali- ja terveysministeriön (STM) päivittämässä testaus- ja jäljitysstrategiassa.
Strategian tavoitteena on jatkossa ehkäistä riskiryhmäläisten koronatartuntoja, ohjata vaikeaoireiset potilaat hoidon piiriin ja turvata terveydenhuollon kantokyky. Tartunnanjäljitys suunnataan jatkossa tilanteisiin, joissa on erityisen tärkeää rajoittaa koronaepidemian leviämistä. Jatkossa testejä tehdään erityisesti vaikeaoireisille potilaille, korkean riskin ryhmiin kuuluville lieväoireisille, raskaana oleville ja sote-ala työntekijöille.
Lisäksi STM päivitti rokotusstrategiaa. Tavoitteena on lisätä rokotettujen osuutta koko väestössä suositusten mukaisesti ja erityisesti niissä ryhmissä, joissa on suurin vakavan taudin riski.
Päivitetyt strategiat otetaan käyttöön heinäkuun alussa.

STT

Kuvat:

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Olli P
9 päivää sitten

Jaaha, että sillai, ei edes Uudenmaan eristämistä, puhumattakaan vanhusten eristämisestä.

Yks mamma 75
9 päivää sitten

Minä ja moni muu alaikäine, all e80 v ja ei todettua perussairautta, mutta silti haluaisimme neljännen rokotteen siksi, että turvaisimme itseämme edelleen jylläävältä koronalta, koska edellisestä rokotteesta on yli 6 kuukautta. Nyt jopa presidentti Niinistö puhuu vakavissaan meidän puolestamme. Miksi rokotteita pidetään jemmattuna, jos niitä ei aiotakaan käyttää. Onko niin toivottavaa, että me alle 80 v sairastuisimme koronaan.