Lopultakin! – Someron urheilukentän kenttäosan korjaus alkaa elokuussa, katsomo ja pukutilat odottavat vielä

0
Someron urheilukentän jalkapallonurmen, juoksuratojen sekä hyppy- ja heittopaikkojen kunnostus alkaa elokuussa. Kenttäalueen peruskorjaus maksaa runsaat 1,1 miljoonaa euroa. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Kiistelty ja pitkään suunniteltu urheilukentän peruskorjaus on nytkähtämässä viimein liikkeelle Somerolla. Kenttäosan eli jalkapallokentän, juoksuratojen sekä hyppy- ja heittopaikkojen peruskorjaus on käynnistymässä tämän kesän aikana.

– Kenttäalueen peruskorjaus alkaa näillä näkymin elokuun viimeisellä viikolla. Kenttä on valmis ensi vuoden kesäkuussa, Someron tekninen johtaja Marko Mäkinen kertoo.

Kenttäalueen korjauksen kustannusarvio on runsaat 1,1 miljoonaa euroa. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt urheilukentän kenttäosan peruskorjaukseen 342 000 euron valtionavustuksen. Remontin ehtona oli kaupunginvaltuuston päätöksen mukaan valtionavustus. Valtionavustus kattaa remontin kustannuksesta 30 prosenttia.

Kaupunki on löytänyt peruskorjaukselle myös tekijän, sillä se sai tarjouskilpailussa yhden tarjouksen. Tarjouksen teki Spesifix Oy. Mäkinen huomauttaa tarjouksen olevan kustannusarvion tuntumassa. Tekninen lautakunta päättää urakoitsijan valinnasta ensi viikolla.

Peruskorjauksessa urheilukentän keskellä sijaitsevan jalkapallokentän koko kasvaa kansainvälisten mittojen mukaiseksi.

– Jalkapallokenttään saadaan lisää pituutta tuomalla nurmi aivan kiinni juoksuratoihin, Mäkinen toteaa.

Nurmikentän salaojitusta parannetaan. Kentän nykyinen harvahko salaojajärjestelmä jätetään paikoilleen ja noin metrin syvyyteen rakennetaan uusi tiheämpi moderni salaojajärjestelmä.

Jalkapallokentän nykyinen nurmi poistetaan ja sen tilalle tulee uusi siirtonurmi. Samalla kentän sadetusjärjestelmät uusitaan.

Juoksuratojen määrä jää nykyiselleen, mutta juoksuratojen alustat uusitaan ja niille tulee uusi joustopäällyste. Myös hyppy- ja heittolajien suorituspaikat kunnostetaan. Korkeus- ja seiväshyppyyn hankitaan uudet patjat.

Elokuussa käynnistyvä remontti koskee vain urheilukentän kenttäaluetta. Katsomon sekä puku- ja pesutilojen tilanne on edelleen auki. Voimassa olevien suunnitelmien mukaan puurakenteinen katsomo puretaan, mutta katsomoa koskevan valituksen käsittely on edelleen kesken hallinto-oikeudessa.

– Viimeksi saadun tiedon mukaan päätös valitukseen tulee aikaisintaan loppuvuodesta, Mäkinen sanoo.