
– M/S Karolina ei tänä kesänä tule kulkemaan Salon ja Vuohensaaren välistä reittiä. Aluksen maston madaltaminen veisi mahdollisuuden käyttää sitä muilla reiteillä jatkossa.
Näin kertoo yhteysalusliikennepalveluja Turun saaristossa tuottavan Ferentes Maritimen toimitusjohtaja Tony Roselli.
– Myös tutka tulisi poistaa. Näiden muutosten johdosta katsastusasiat menisivät uusiksi, hän jatkaa.
Alkujaan aluksen oli tarkoitus aloittaa liikennöinti samaan aikaan Vuohensaari–Mathildedal-linjaa kulkevan M/S Nordepin kanssa. Ongelmaksi muodostuivat liian matalat Salonjoen sillat sekä M/S Karolinan maston korkeus.
– Alus tulee toistaiseksi olemaan Vuohensaaren vierasvenelaiturissa, ellei joku sitä kaipaa käyttöönsä.
Laivan osien poistaminen ei Rosellin mukaan ole kannattavaa. Samoin toteaa myös yhtiön tekninen johtaja Teppo Lappeteläinen.
– Vaihtoehtoina olisivat olleet joko siltojen korottaminen tai aluksen madaltaminen. Ei näihin ole hyödyllistä tai järkevää tarttua.
Lappeteläinen sanoo, että jollakin toisella aluksella voisi olla mahdollista liikennöidä kyseistä linjaa vielä tänä kesänä.
Tarkkoja päätöksiä tulevasta ei ole vielä tehty. Ferentes Maritime ilmoittaa Salo–Vuohensaaren liikennöinnin tilanteesta tarkemmin myöhemmin.
M/S Nordep aloitti liikennöinnin keskiviikkona 15.6. Alus kulkee päivittäin Vuohensaaren ja Mathildedalin välistä merireittiä päivisin ja iltaisin.
Niin, autottomat varmaan kävelevät Vuohikseen ja risteilyn jälkeen vielä toisen kerran takaisin kaupungille. Jos ei saada kulkuyhteyttä, niin voin veikata olevan lyhytikäisen tuon homman. Olisko pitänyt suunnitella?
Aika paljon sitä eestaas ajelua ajelun vuoksi näki sunnuntaina. Autoilijoiden toimesta.
Polttoaine on ilmeisesti liian halpaa.
Kirjoitin omasta puolestani, en omista autoa, joten en myöskään ajele huviajeluja, enkä kävele risteilemään. Tässä artikkelissa puhutaan veneilystä, ei autoilusta huvikseen.
Jos on varaa tuolle ”risteilylle”, niin on varmaan varaa taksiinkin.
Jäin jutun perusteella miettimään, tuliko alituskorkeudet ja veneen mitat jollekin yllätyksenä.
Hyvin harva jättää risteilyn väliin siksi, ettei pääse torilta Vuohensaareen kävellen. Autolla, pyörällä tai muulla kulkupelillä sinne kuljetaan. Vaikka sitten potkulaudalla.
Tiedät sitten kaikkien olevan siinä kunnossa, että kykenevät menemään jalan Vuohensaareen. Harva viitsii kuitenkaan kävellä 10 kilometriä päästäkseen Matildaan ja takaisin. Voithan kokeilla, kun lämpökin on kohtuullinen +30, voi tulla hiki matkalla.
Tiedän, ettei kaikki tuota matkaa kävele. Totesinkin vain, että harvalla jää risteily väliin kävelymatkan takia.
Jos sinun lähteesi tietää, että autottomat yms. olisi merkittävä risteilyjen asiakasryhmä, kerro toki lisää ilman tarvetta vinoilla keksimistäsi aiheista.
Minkä aiheen olen keksinyt kun kommentoin lehtiartikkelia, pyysinpähän näyttämään mallia siinä kävelyssä. On paljon vammoja jotka estävät kävelyn tai ainakin noin pitkän matkan. Mielestäsi Vuohensaareen pääsee vaikka potkulaudalla, onko kokemusta, tai pakkohan sitä on olla kun noin varmana asian esität?
Mihin perustuu tämä näkemyksesi, etteivät risteilyt jäisi väliin ihmisiltä kävelymatkan vuoksi? Olen nuori ja liikun käytännössä kaikkialle omin jaloin.
Minä ainakin kuitenkin jättäisin tässä tapauksessa risteilyn väliin.
Ihan vain siksi, että jos sinne ei ole helppoa kuljetusta, niin sitten anti olla.
Aika on nimittäin rahaa ja ainakin itselläni on parempaakin tekemistä kuin dallailla Salon kaupungin ankeita ja hyvin näköalattomia kehitysmaiden katuihin verrattavia katuja.
Toisekseen vaikka olisi sitä aikaakin, niin hyvän ja toimivan konseptin takana on vaivattomuus ja se että sellainen mahdollisuus on huomioitu.
Oma arvioni on, että sinun kaltaisiasi, ja jotka ovat risteilystä kiinnostuneita, on hyvin pieni osa kaikista matkustajista.
Jos aika on rahaa, tuskin risteily sinullekaan potentiaalinen vaihtoehto on. Konditionaalissahan siitä mahdollisuudesta kirjoitatkin, joten syy matkustamattomuuteen voi löytyä muualta kuin kävelymatkasta. Yksi lähtösataman sijainnin takia menetetty asiakas siis vähemmän.
Nordep alkaa ajaa keskiviikkoisin ja perjantaisin Kokkilan ja Mathildedahlin välillä. Paikkuvuorot ovat ilmaisia matkustajille heinäkuussa ja näin Paikulla pääsee rantaan risteilylle.
Lähes kaikissa hollantilaisissa veneissä on mahdollisuus kaataa tutka ym. masto, yleensä hydraulisesti, jotta mahdutaan kanavilla siltojen alta. Lieneekö kyse siis rahasta, tekniikka on olemassa.
Taitaa olla liian matala tuo joki?