Maalaus- ja veistostaidetta Taiteilijaseuran Galleriassa

0
Markku Heinosen Mies tornissa -veistos on esillä Taideseuran Gallerian näyttelyssä.

Salon Taiteilijaseuran Galleriassa on esillä lohjalaisten Leena Arnouldin ja Markku Heinosen taidetta. Arnouldin öljyvärimaalauksista ja Heinosen pronssiveistoksista koostuva näyttely kantaa nimeä Ex Tempore.

Heinonen kuvailee tiedotteessa teoksiaan ”pieniksi tarinanpätkiksi”. Taiteilijan mukaan katsoja voi sovittaa näkemänsä tarinat omiin kokemuksiinsa ja täten viimeistellä työn mieleisekseen.

Heinonen tekee teostensa pronssivalut itse. Hän kuvailee idean siirtämistä vahaan ja siitä metalliseokseen haasteelliseksi prosessiksi. Lisäksi taiteilijan työvaiheisiin kuuluu siselöinti (valusaumojen poistaminen ja tasoittaminen, juotosjälkien tasoittaminen ja pintakuviointi) sekä mahdollisesti teosten patinointi.

Heinonen on opiskellut maalausta, piirtämistä ja kuvanveistoa Taideteollisessa korkeakoulussa (nyk. Aalto-yliopisto). Opiskelujaan hän on sittemmin vielä jatkanut kotimaan lisäksi Virossa ja Latviassa.

Leena Arnouldin Kiintopiste-maalaus.

Arnouldin maalaukset pyrkivät viemään katsojan taiteilijan unelmien, mielikuvien ja elämysten maailmaan, tiedotteessa kerrotaan. Väreillä on hänen teoksissaan vahva sanoma: Arnould saattaa etsiä sävyjä hyvinkin kauan maalaamalla yhden värin kankaalle kerrallaan, sekoittamatta niitä koskaan paletilla.

Arnould kertoo löytäneensä taiteen jo varhaisella iällä. Hänen isänsä oli Pro Finlandia -mitalilla palkittu kuvanveistäjä ja taiteilijaprofessori Kauko Räsänen, jonka veistoksia on julkisesti esillä ympäri Suomea.

Asuessaan Ranskassa Arnould opiskeli taideaineita sikäläisessä L’Atelier Ecole Municipale d’Arts plastiques de Gaillon -oppilaitoksessa. Näyttelytoimintaa hän on harjoittanut aktiivisesti niin Ranskassa kuin paluumuuttonsa jälkeen kotimaassakin.

Leena Arnouldin ja Markku Heinosen Ex Tempore -näyttely Salon Taiteilijaseuran Galleriassa 2. heinäkuuta saakka. Vapaa pääsy.