Meura hoiti voittamaan oppineelle SalPalle maalit, Yacoob hoiti hämmentämisen – ”Gusse on eläin!”

0
SalPa on saanut Ronias Yacoobista (oik.) todellisen hämmentäjän. Kuva viime viikon Jazz-kotiottelusta.

Monin tavoin uudistunut Salon Palloilijoiden miesten edustusjoukkue näyttäisi oppineen noin puolen vuoden yhdessäolon jälkeen tulosurheilussa kovin tärkeän taidon. Ottelujen voittamisen tyylipisteistä riippumatta ja niistä suuremmin välittämättäkään.

2–0-vierasvoitto Espoon Palloseurasta ei tullut kauniilla pelillä. Asian voi kääntää myös toisin päin: EPS sai koko runsaan 90-minuuttisen aikana käytännössä vain yhden laukauksen.

Salolaispuolustus on tiivistynyt alkukauden vaikeuksien jälkeen, ja viimeisimmässä kolmessa ottelussa omiin on mennyt vain yksi pallo.

– ”Gusse” (SalPan toppari Jonatan Guseff) on eläin! En ole vielä lopullisesti päättänyt, että mikä eläin, mutta tämän hetken ykkösvaihtoehto on hirvi. Gusse ei hävinnyt tänään yhtään kaksinkamppailua, suitsutti SalPan oikeana wingbackina noin 70 minuuttia pelannut Ronias Yacoob.

Pääkaupunkiseutua ei piinannut keskiviikkoiltana aivan samankaltainen helle kuin Varsinais-Suomea. Juomatauot kuitenkin pidettiin molempien puoliaikojen puolivälissä, ja SalPan osalta nämä paussit vietettiin hyvin paljon toisistaan poikenneissa tunnelmissa.

Käytännössä koko ensimmäinen puoliaika oli SalPalta heikkoa pallollista tekemistä. Lisäksi EPS:llä oli usein runsaasti tilaa operoida sekä kentän keskiosassa että molemmilla laidoilla.

Jos tästäkin haluaa löytää jotain positiivista, oli se ”Joutsenten” oman rangaistusalueen puolustuspelaaminen.

– Niitä oikeasti vaarallisia tilanteita ei vastustajalla ollut käytännössä yhtään, Yacoobkin muistutti.

SalPan voittoresepti oli lopulta yksinkertainen: Mikke Louhelan erikoistilanteet ja Joonas Meuran aiheuttamat maalit. Kulmapotkut menivät kotijoukkueen eduksi 7–1, maalit niistä 0–1.

Niinpä toisen puoliajan juomatauko olikin salolaisittain jo huomattavasti rauhallisempi.

Yacoobin ottaminen vaihtoon oli valmennukselta fiksu veto. Siinä määrin paljon mies oli ottelussa esillä monenlaisen hämmentäjän roolissa.

Hän kaatui jo ensimmäisellä 45-minuuttisella useasti tekonurmen pintaan voimasanojen säestämänä. Protestointien tarkoitus saattoi olla nuoren tuomarikolmikon hämmentäminen.

Tauon jälkeen oli yleisen torikokouksen aika. SalPan Oskari Jakonen kaadettiin, Yacoob hämmensi ja hyvin pian ringissä oli karkeasti arvioituna 16 kentällä olleesta 22 pelaajasta.

Yacoob keräsikin yleisön huutoja alati kasvaneita määriä.

– Sellainen hämmentäjä olen ollut aina. Täällä Espoonlahdessa on tullut aika monta kertaa pelattua… Kyllä tällaiset aina sytyttävät, helsinkiläisessä PK-35:ssä suurimman osan urastaan pelannut Yacoob hymyili.

SalPa lähti otteluun täsmälleen samalla aloituskokoonpanolla ja 3–5–2-muodostelmalla kuin viime viikon voitto-otteluun FC Jazzia vastaan.

– Pelimuodostelma riippuu paljon siitäkin, millaisia pelaajia meillä on käytettävissä, totesi päävalmentaja Tero Suonperä.

Juuri nyt tilanne on sillä saralla oivallinen. Jami Siirtolakin saattaa palata peleihin jo lauantaina Hämeenlinnassa.

– Jami ja Ronias keräävät kumpikin keskimäärin yhden keltaisen kortin per ottelu. Se menee sikäli sopivasti, että pelikiellot ja mahdolliset loukkaantumiset kärsitään sopivasti limittäin, Suonperä hymähti.

Jos toivoa saa, niin EPS:n soisi säilyvän Kakkosessa yleisön takia. Espoolaiset palloilukatsomot ovat olleet kaupungin noin puolen vuosisadan mittaisen historian aikainen murheenkryyni, mutta Espoonlahdessa tätä ongelmaa ei ole.

Lähettyvillä Iivisniemessä yli puoli vuosisataa asunut, Millwallin kannattajana (ja ulkoministerinäkin) tunnetuksi tullut Timo Soini oli yksi yli kolmestasadasta katsojasta. EPS:n kauden keskiarvo on vielä merkittävästi suurempi eikä jää kovin paljoa edes veikkausliigajoukkue Hongasta, vaikka vertailu onkin joiltain osin epäreilu.

EPS:n kannalta ongelmallista on se, että SalPa-kärki Elmo Heinonen on tehnyt kauden aikana yhden maalin koko espoolaisjoukkuetta enemmän.

Kakkosen B-lohko: EPS–SalPa 0–2 (0–0)

Maalit: 47. Joonas Meura 0–1, 69. oma maali 0–2.

SalPan kokoonpano: Joni Rahila; Jonatan Guseff, Iku Leino, Joonas Meura; Onni Vesterinen, Ronias Yacoob (v, 69. Valtteri Peltola); Mikke Louhela (88. Pekka Mattila), Tobias Laaksonen (46. Niko Leskelä), Oskari Jakonen; Elmo Heinonen (80. Bamo Ahmadi), Endrit Rrustemi (46. John Fagerström).

SalPan muut vaihtopelaajat: Tatu Österlund (mv), Otto Rautiainen.

Yleisöä: 325

SalPan seuraava ottelu: la 2.7. HJS–SalPa Kaurialassa kello 17.