Nunnat ja konnat pääsevät vauhtiin Paimiossa – Soulin, gospelin ja diskon tahdittama musikaali odotti ensi-iltaansa koko pitkän korona-ajan

0
Nunnia ja konnia -musikaalin rooleissa nähdään muun muassa Hanna Suomi abbedissana sekä Merita Seppälä, joka esittää luostarin suojiin poliisin piilottamaa todistajaa (Deloris van Cartier). Kuva: Jan Sundman

Hyvän mielen musikaali. Aivot voi jättää narikkaan. Näin kuvailee tuottaja Sebastian Allén Paimion kesäteatterin Nunnia ja konnia -musikaalia, joka odotti ensi-iltaansa pääsyä koko pitkän korona-ajan.

Nyt ensi-iltaansa pääsee kesäkuun 17. päivänä soulin, gospelin ja diskon tahdittama musikaalikomedia, jossa on 23 näyttelijä-laulajaa sekä elävää musiikkia esittävä kuusihenkinen bändi, jonka kapellimestarina toimii Roope Kivimaa.

– Kolmen vuoden työ palkitaan, kaikki ovat täpinöissään, Allén tiivistää tekijäporukan tunnelmia.

Museomäen kesäteatterilavalle pääsyä ehdittiin aina välillä odottaa toiveikkaina ja ryhtyä harjoittelemaan, kunnes koronarajoitukset taas siirsivät projektia.

– Alunperin tämän piti tulla jo 2020, Allén kertoo.

Hän toivoo myös yleisön löytävän takaisin kesäteatteriin, mitä lupailee ainakin se, että osa näytöksistä on jo loppuun varattuja ja osa täyttymässä. Tilaa toki on edelleen, sillä näytäntöjä on 22.

Allénin kuvaileman hyvää mieltä tuovan komedian juoni on tiivistetysti tarina diskolaulajan urasta haaveilevasta räväkästä naisesta (Deloris van Cartier), joka joutuu todistamaan alamaailman murhaa. Poliisit piilottavat todistajan nunnaluostariin, jossa alkavat pian puhaltaa uudet tuulet musiikin tahdissa.

Pääosissa nähdään Merita Seppälä (Deloris), Niko Hurskainen (konna, Curtis), Hanna Suomi (abbedissa) ja Jukka Valtanen (poliisi, Ricky)

Idea musikaalista syntyi Allénin mukaan teatterin jäsenistön keskuudessa. Kun oikeudet sen esittämiseen oli saatu Lontoosta ja ydintiimi kokoon, päästiin eteenpäin.

– Saimme lauluvalmentajaksi Silvia Kosken ja ohjaajaksi Eija-Irmeli Lahden, Allén kertoo.

Koski on Turun Mikaelin seurakunnan Aboa Gospel -kuoron perustaja ja johtaja sekä laulunopettaja.

Lahti on ohjaajan työn lisäksi suunnitellut esityksen näyttämökuvan ja toiminut toisena koreografina.

Paljon muitakin tekijöitä löytyy esityksen takaa.

– Puvustuksesta vastaa Marjo Muntola, maskeerauksesta Ida Ollula ja lavastuksesta Veikko Entonen, Allén luettelee.

Hän kehaisee Entosen lavastustyötä, jossa päästään hyödyntämään lavan pyörivää ominaisuutta.

– Odotamme vau-efektiä, kun kappeli paljastuu, Allén hehkuttaa etukäteen.

Iso musikaali on vaatinut paljon tekijöitä ja samalla myös harjoituksia. On tarvittu esimerkiksi erikseen lauluharjoituksia ja koreografiaharjoituksia.

Nyt lavalla nähtävä Nunnia ja konnia -musikaali perustuu Whoopi Goldbergin tähdittämään samannimiseen elokuvaan (1992). Musikaalin musiikin on säveltänyt muun muassa Disneyn klassikkopiirrettyjen luottosäveltäjä Alan Menken . Sanoitukset on tehnyt Glenn Slater ja käsikirjoituksen Cheri ja Bill Steinkellner.

Suomennoksesta vastaavat Heikki Sankari sekä Kristina ja Jussi Vahvaselkä.

Nunnia ja konnia -kesäteatterimusikaali Paimion Museomäellä, ensi-ilta 17.6. klo 19. Esitykset jatkuvat 15.7. saakka.