Ohjelmallisella sunnuntaitorilla musiikkia laidasta laitaan

0
Salon musiikkiopiston jousiorkesteri esiintyy tällä viikolla ohjelmallisella sunnuntaitorilla.

Tämän viikon ohjelmallisella sunnuntaitorilla kuullaan musiikkia iskelmästä rokkiin ja popista lastenlauluihin. Lisäksi esiintymislavalla koetaan torstaina alkavien Lastenlaulufestivaalien loppukonsertti.

Musisoinnin aloittaa aamukymmeneltä Duo Seidi & Jussi eli laulaja Seidi Tontti ja kitaristi Juha Raussi. Tontti ja Raussi ovat esiintyneet esimerkiksi häissä ja ristiäisissä, mutta nyt he suuntaavat myös viihteellisemmille keikoille. Sunnuntaitorilla duo lupaa soittaa iskelmää, poppia ja rokkia tosissaan mutta ei niin vakavissaan.

Iltapäiväyhden jälkeen alkaa tämän vuoden Lastenlaulufestivaalien loppukonsertti torin esiintymislavalla. Ensin lavalla nähdään Salkkunoiden esityksiä ja tanssitaan yhdessä vauhdikas Salkkunatanssi.

Puoli kahdelta estradille astuu 37 nuorta laulajaa ja soittajaa. Jousiorkesteri on Salon musiikkiopistosta ja muu joukko Halikon musiikkiyhdistyksestä. Kyseinen kokoonpano on lähdössä ensi viikon keskiviikkona Tanskaan Nordisk Musikfestivaliin. Jousiorkesteria johtaa Sofia Rockas, kuoroa Päivi Tinell ja Henni Isojunno.

Kahden jälkeen esiintymisvuoron saa kahdeksasta muusikosta ja musiikkikasvattajasta koostuva Naattiorkesteri, jonka musiikki on pullollaan koko perheelle sopivia lauluharmonioita, instrumentteja ja sovituksia. Yhtyeen sanoitukset kumpuavat lasten maailmasta, jossa kaikki on mahdollista.

Naattiorkesterin esikoisalbumi Voihan Naatti! oli ehdokkaana vuoden 2022 Emma Gaalassa Vuoden lastenmusiikkialbumiksi. Samainen albumi valittiin Lastenmusiikki ry:n vuoden 2021 Jellonagaalassa Vuoden lastenlevyksi. Osaatko sinä? -kappale voitti Vuoden uusi lastenlaulu -sävellyskilpailun Salossa vuonna 2020.