Okko Järvi palaa Belgiasta pääkaupunkiseudulle

0
Okko Järvi pyrki korintekoon finaalisarjassa Karhubasket-Vilpas keväällä 2021. (kuva: SSS-arkisto)

Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi on hakeutunut miesten korisliigauralla melko usein pääkaupunkiseudulle. Näin tapahtuu, kun 26-vuotias takamies allekirjoitti kaksivuotisen sopimuksen Helsinki Seagullsin kanssa.

Seagulls on kolmas pääkaupunkiseutulainen korisliigaseura, jonka kanssa Järvi on uransa aikana tehnyt sopimuksen. Järvi siirtyi Vilppaaseen Hongan ajauduttua kauden 2014–2015 päätteeksi talousvaikeuksiin. Läpimurto pääsarjaan tapahtui seuraavalla kaudella Salossa.

Toinen sesonki (2016-2017) tuotti Vilppaassa SM-hopean, minkä jälkeen tapahtui siirto Espoo Unitediin. Seuran tarun jäätyä lyhyeksi oli vuorossa Karhubasket, jonka riveissä Järvi oli saavuttamassa Suomen mestaruuden ja SM-hopean. Hopeakauden 2020-2021 päätteeksi hänet valittiin liigan vuoden pelaajaksi. Kyseinen nimeäminen tapahtuu kotimaisten pelaajien joukosta.

Ensimmäinen ulkomaiden kenttien pesti tuotti Belgian pääsarjassa 24 ottelua keskiarvoilla 7,7 pistettä, 2,0 levypalloa ja 1,8 koriin johtanutta syöttöä. Järvi heitti huomattavasti enemmän kolmosia kuin kakkosia, ja kaukoheitot onnistuivatkin suhteellisesti paremmilla prosenteilla.

– Viime kausi oli hyvin haastava sellaisten asioiden takia, joihin ei edes itse pystynyt vaikuttamaan, Järvi kommentoi Seagullsin tiedotteessa.

Järvi pelasi viime kesänä viidessä miesten valmistavassa maaottelussa. Arvokisojen karsintapeleissä ei minuutteja ole ainakaan vielä tullut. Hän kuuluu alkaneena kesänä haastajamaajoukkueen ryhmään.