Peräänajo moottoritiellä Salon ja Paimion välillä

3

Helsinki–Turku-moottoritiellä tapahtui peräänajo puoli seitsemän aikaan illalla. Pelastuslaitoksen tilannekeskuksen mukaan henkilöauto ajoi pakettiauton perään. Peräänajo ei aiheuttanut vakavia henkilövahinkoja.

Tarkempi onnettomuuspaikka on Salon Hajalan liittymän ja Paimion Vistan liittymän välissä, lähellä Hakalantietä.

Pelastusajoneuvojen vuoksi liikenne Turkuun päin on onnettomuuspaikalla hitaampaa, mutta ei aiheuta merkittäviä muutoksia liikenteeseen. Tilanteen uskotaan olevan pian ohi.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
kali
11 päivää sitten

Autokoulussa pitäisi ainakin keskittyä enemmän moottoritielle liittymästä liittymiseen. Se on kyllä vahvasti hukassa aika monella autoilijalla. Liittymästä tullaan mistään välittämättä ja jäädään siihen moottoritietä ajavan vierelle könnäämään. Mitään muuta vaihtoehtoa ei sitten tunneta kuin että moottoritiellä ajava yrittää jotenkin väistää tai kiihdyttää.

Urpo
11 päivää sitten
Reply to  kali

Vai onko tuollainen ajotapa syntynyt, kun moottoritietä ajavat pääsääntöisesti väistävät ja rampilta tulijoiden näkökulmasta väistämisvelvollisuus on muuttunut päinvastaiseksi sääntöihin verrattuna?

Itse en väistä, jolloin yleensä rampilta tulijatkin hoksaavat olevansa väistämisvelvollisia. Manaavat ehkä joustamattomuuttani, vaikka joustamaton osapuoli löytyy oikeasti peilistä.

Kali
11 päivää sitten
Reply to  Urpo

Tuo on totta varmaan. Ja lain mukaanhan moottoritiellä ajava ei saisikaan liittyjää väistääkseen kaistaa vaihtaa. Kaasua voi tietty höllätä tai painaa, mutta kyllä se väistäminen kuuluu liittyjälle. Samaa juttua ohitteleminen. Ennen ohitettiin kun saavutettiin ohitettava. Nyt siirrytään ohituskaistalle kilometri etukäteen. Sitten itse jarruttelet rekan perässä. Enää pärjää röyhkeydellä tuolla tienpäällä.