Poliisi valvoo juhannusliikennettä: menoliikenteen huipuksi ennakoidaan torstai-iltapäivää ja perjantaiaamua

0
Salossa liikennettä oli heinäkuussa enemmän kuin viime vuonna. Arkistokuva: Mikael Rydenfelt.

Juhannuksen menoliikenteen vilkkaimmaksi ajankohdaksi ennakoidaan torstai-iltapäivää ja perjantaiaamua. Lounais-Suomessa etenkin saaristoon johtavilla teillä voi esiintyä hetkittäisiä ruuhkia, arvioi poliisi.

Poliisi valvoo juhannusliikenteessä kuljettajien ajonopeuksia, ohituksia, ajoetäisyyksiä ja päihteidenkäyttöä maalla ja merellä. Juhannusliikenteeseen kannattaakin varata ylimääräistä aikaa ja etenkin malttia, muistuttaa valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja, ylikomisario Stephan Sundqvist Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

– Suunnittele matkasi ennakkoon ja lähde reissuun ilman kiirettä. Näin varmistat sujuvamman perillepääsyn, Sundqvist neuvoo poliisin tiedotteessa.

Lämpimät kesäkelit houkuttelevat monet vesien äärelle. Poliisi toivoo varovaisuutta niin venereissuille kuin myös mökkirantaan.

– Päihteet eivät sovi vesille, olet sitten liikkeellä veneellä, vesiskootterilla tai uiden, Sundqvist toteaa.

Perinteisesti poliisia juhannuksena työllistävät muun muassa kotihälytys- ja häiriötehtävät. Poliisi toivoo, että tänä vuonna keskikesää juhlittaisiin rauhallisesti ja hyvällä mielellä.

– Juhannusjuhlassa on tärkeä muistaa pitää huolta niin itsestä kuin myös kaverista. Jos käsillä on vaaratilanne, pitää soittaa hätänumeroon 112, Sundqvist sanoo.