Putin ensimmäisille ulkomaanvierailuille Venäjän hyökkäyssodan aloittamisen jälkeen

0

Venäjän presidentti Vladimir Putin vierailee tällä viikolla Turkmenistanissa ja Tadzhikistanissa, kertoi Venäjän valtiontelevisio Rossija 1 sunnuntaina. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun Putin vierailee ulkomailla sitten Venäjän hyökkäyssodan alkamisen Ukrainassa helmikuun lopulla.
Asiasta uutisoi muun muassa brittilehti Guardian.
Putin suunnittelee vierailua myös Valko-Venäjälle kesä-heinäkuun vaihteessa.
Edellisen kerran Putin vieraili ulkomailla helmikuussa, jolloin hänet nähtiin Pekingin olympialaisten avausseremoniassa Kiinassa. Vierailullaan Putin tapasi myös Kiinan presidentti Xi Jinpingin lämpimissä merkeissä. Presidentit kritisoivat tuolloin yhdessä Yhdysvaltain toimia sekä Euroopassa että Aasian ja Tyynenmeren alueella.
Putin kehui vierailullaan Venäjän ja Kiinan ystävyyden kehittyneen strategiseksi kumppanuudeksi.

– – –

Korjattu juttua kello 9.01: Kyseessä on Putinin ensimmäinen ulkomaanvierailu Ukrainan sodan alkamisen jälkeen, ei ensimmäinen valtiovierailu. Putinin on tarkoitus vierailla Turkmenistanissa, ei Azerbaidzhanissa, kuten jutussa aiemmin sanottiin.

https://www.theguardian.com/world/live/2022/jun/26/russia-ukraine-war-kyiv-hit-by-missile-strikes-g7-leaders-gather-in-germany-live-updates?page=with:block-62b8da748f0814a0d5d43b2f#block-62b8da748f0814a0d5d43b2f

STT

Kuvat: