Rakennuspaloja Salossa, Sauvossa paloi maastoa

0
Kuvituskuva. SSS-arkisto

Juhannus työllisti Varsinais-Suomen pelastuslaitosta Salossa ja lähialueilla. Navetan omistajien ripeä toiminta esti Kiskossa rakennuspalon juhannusaattona, mutta Perniössä oli seuraavana yönä huonompaa tuuria, kun erään kiinteistön sauna- ja pihavajarakennukset tuhoutuivat lieskoissa täysin.

Pelastuslaitos sai perjantaina ensitiedon palosta Kiskontiellä iltapäiväkolmen aikaan. Paikalla kävi ilmi, että vanhan navetan päädyssä ollut eläinten kuivikekasa oli syttynyt palamaan.

Läsnäolijoiden suorittamat alkusammutustoimenpiteet tukahduttivat palon, ja omistajat siirsivät pari kappaletta eläimiä turvaan ennen pelastuslaitoksen saapumista paikalle.

Kiinteistö savutuuletettiin. Yksi henkilö altistui savulle alkusammutuksen aikana, ja ensihoidon yksikkö tarkisti hänen vointinsa.

 

Sauna- ja pihavarastorakennukset tuhoutuivat tulipalossa Perniössä Lohiojantiellä juhannusaaton ja -päivän välisenä yönä. Pelastuslaitos sai ensitiedon tapahtuneesta aamulla hieman kello viiden jälkeen.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen tilannekeskuksesta kerrottiin sunnuntaina, ettei palo aiheuttanut henkilövahinkoja. Palon syttymissyystä ei ole toistaiseksi tietoa.

 

Sauvossa Vikanojantiellä paloi perjantaina maastoa. Pelastuslaitos sai ensitiedon palosta hieman ennen iltapäiväkolmea.

Paloala oli noin 50×50 metriä. Pelastuslaitos rajasi palon, eikä sen tietoon ole tullut tilanteesta aiheutuneita henkilövahinkoja.