Runon ja suven päivänä konsertti Veturitallissa – pianistina salolaislähtöinen Elsa Toivonen

0
Salolaistaustainen pianisti Elsa Toivonen esiintyy Veturitallissa. Kuva: Anna-Maria Viksten

Veturitallissa kuullaan salolaistaustaisen pianistin Elsa Toivosen ja alttoviulisti Jussi Launosen konsetti runon ja suven päivänä. Molemmat ovat Sibelius-Akatemia opiskelijoita ja kamarimuusikoita.

Yön värejä -konsertti koostuu teoksista soolopianolle sekä alttoviululle ja pianolle kamarimusiikkiduona.

Konsertissa kuullaan Toivosen esittämänä Johannes Brahmsin myöhäistuotannosta 7 Fantasien op. 116 sekä maistiainen amerikkalaissäveltäjä Amy Beachin pianotuotannosta, Dreaming op. 15 nro 3. Konsertin huipentaa Rebecca Clarken kiihkeä Sonaatti alttoviululle ja pianolle.

– Teokset ovat keskenään erilaisia mutta niitä yhdistää värikäs sävelkieli ja suuret tunteet. Itse löydän kaikista teoksista myös yöllisiä tai unenomaisia elementtejä. Meille on myös tärkeää, että konsertissa on mukana naissäveltäjien musiikkia. Beach ja Clarke ovat upeita ja tärkeitä säveltäjiä, jotka ovat valitettavan pitkään jääneet miespuolisten aikalaistensa varjoon, Elsa Toivonen sanoo konserttitiedotteessa.

Yön värejä -konsertti Salon taidemuseo Veturitallissa 6.7. klo 19.