Sairaanhoitopiiri aikoo korottaa yötyölisiä – porkkanoilla paikataan kesän henkilökuntapulaa.

1

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä yritetään paikata kesän henkilökuntapulaa korottamalla vuorolisiä ja siirtämällä vuosilomia.

Sairaanhoitopiirin johtaja Petri Virolainen esittää, että iltatyökorvaus korotetaan 15 prosentista 25 prosenttiin ja yötyökorvaus 40 prosentista 60 prosenttiin. Korotukset lasketaan tuntipalkoista.

Iltatyö on klo 18–22 tehtävää työtä. Yötyötä tehdään klo 22–7.

Korotettuja lisiä on tarkoitus maksaa syyskuun alkuun saakka. Kesän tulosten perusteella arvioidaan, jatketaan menettelyä.

Sairaanhoitopiiri kertoi toukokuussa, että tänä kesänä Varsinais-Suomessa onaikaisempaa vaikeampi päästä sairaalahoitoon.Petri Virolainen arvioi silloin, että hoitotakuu ei kaikin osin enää toteudu.

Nyt työntekijöitä koetetaan saada töihin kesäaikana siirtämällä heidän vuosilomiaan. Tämä on kuitenkin viimesijainen keino, ja ensisijaisesti prytiään siihen, että myönnetyt lomat pidetään, Virolainen toteaa esityksessään.

Sairaanhoitopiirin johtaja esittää, ettää siirrosta maksetaan korvaus, kun työntekijä peruu lomansa työnantajan pyynnöstä. Kertakorvaus on 200 euroa, kun perutun vuosiolan pituus on 1–5 lomapäivää. Pidemmän jakson siirrosta maksetaan 400 euron korvaus.

Vuorolisien korotus maksaa sairaanhoitopiirille tänä kesänä runsaat miljoona euroa.

Sairaanhoitopiirin hallitus käsittelee Virolaisen esitystä ensi tiistaina.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Tyhjä Tasku
2 kuukautta sitten

Minusta ihan ok, jos maksajan lompakko kestää.