Salon nuorisovaltuusto vaatii Pride-liputusta – aloitteen takana puolet kaupunginvaltuustosta

9
Sateenkaariliput saattavat liehua esimerkiksi Vilhonsillan lipputangoissa. Kuva: TS-arkisto/Selma Paavola

Salon nuorisovaltuusto vaatii, että Salossa järjestetään liputus sateenkaarivähemmistön tukemiseksi Turku Priden yhteydessä elokuussa.

Nuorisovaltuusto teki asiasta aloitteen maanantaina kaupunginvaltuuston kokouksessa. Aloitteen allekirjoitti myös puolet valtuutetuista.

– Salon nuorisovaltuusto on yhdessä linjannut osoittavansa tukea sateenkaarivähemmistölle. Setan mukaan nuorten tilanne on erityisen vakava. Nuoret kokevat syrjintää, väkivaltaa ja pahoinvointia niin koulussa kuin kotona, sanotaan aloitteessa.

– Sateenkaarinuorten tilanne ei varmasti ole poikkeava Salossa, mutta ongelma ei kuitenkaan ole pelkästään ikäsidonnainen, sillä kaikenikäiset sateenkaarivähemmistöön kuuluvat kokevat syrjintää ja vihapuhetta. Haluammekin osoittaa tukemme kaikenikäisille sateenkaari-ihmisille.

Aloitteessa todetaan, että liputus voisi tapahtua esimerkiksi Vilhonsillan lipputangoissa.

– Liputus on pieni, mutta merkittävä ele. Se osoittaa Salon olevan kunta, jossa kaikki ihmiset hyväksytään sellaisina kuin he ovat.

Vuonna 2020 Salon kaupunginhallituksessa esitettiin liputusta järjestettäväksi Helsinki Pride -viikolla syyskuussa. Kaupunginhallitus päätti silloin äänin 10–3, että asiaan palataan, kunhan kaupunkiin saadaan liputusohje, jossa voidaan määritellä muita kuin virallisia liputuksia.

Ohjeet valmistuivat, ja kaupunginhallitus hyväksyi ne vuosi sitten.

Ohjeissa todetaan, että ”erilaisten vuosittaisten tai yksittäisten teematapahtumien taustalla ovat usein toimintansa vakiinnuttaneet kansainväliset, kansalliset tai alueelliset yhteisöt” ja että ”teematapahtumien tavoitteena on tuoda julkiseen keskusteluun keskeisiä yhteiskunnallisia kysymyksiä ja/tai osoittaa arvostusta sekä tukea jollekin toiminnalle, toimijoille tai ryhmälle”.

Ohjeen mukaan kaupunki voi tuoda teemoja esille verkkopalveluissa, sosiaalisen median kanavissa sekä muissa viestintäkanavissa ja kaupungin hallinnoimissa ulkomainostiloissa. Niitä ovat esimerkiksi nuorisovaltuuston aloitteessa mainitut Vilhonsillan lipputangot.

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Pertti
21 päivää sitten

Toivottavasti ei.

Junttila vai sivistyksen kehto
20 päivää sitten
Reply to  Pertti

Uusi innokas kaupunginjohtaja kun on valittu ja Salossa kun on vielä magee pöhinäkin päällä kohentaa kaupungin mainetta ja kiinnostavuutta, niin en panisi lainkaan pahaksi sitä, jos vanhat pinttyneet käytännöt väistyisivät uuden myötä pois. Salokin kaupunkina olisi joskus edes kartalla. Miettikää hetki sitä ajatuksella miksei ole. Olisiko suurin syy se uppiniskaisuus. Salon kaupungilla ei ole mitään syytä vastustaa ihmisoikeuksia. Vielä vähemmän sen asukkailla. Naurettavaa näin vuonna 2022 väittää tai ajatella, että pride tarkoittaisi jonkin agendan ajamista. Tuollaista kun on kuulunut toreilla. Se oli siis se syy kuulemma, miksei viime vuonna Salossa liputettu. Miksei olla ikinä liputettu, ja miksi Salossa ollaan oltu… Lue lisää »

Urpo
20 päivää sitten

Ihmisoikeuksien puolustaminen on tärkeä asia. Puhutaan siis niistä tasaveroisesti, eikä nosteta keskustelua vähemmistöjen oikeuksista muiden yläpuolelle.

Suvaitsevainen ilman sateenkaartakin
20 päivää sitten
Reply to  Urpo

Samaa mieltä.

Itse en ole ikinä ymmärtänyt tuota, että vain silloin on riittävästi suvaitsevainen kaupunki, jos on juurikin lippu tai iso kangas sateenkaaren väreissä näkyvillä jossain, mutta ilman niiden näkymistä kaupunki olisi muka jotenkin takapajuinen junttila, vaikka sanoo olevansa suvaitsevainen.

Miksi näin? Eikö riittäisi pieni sateenkaarikuva jossain kulmassa vaikka lehdessä tai kaupungin nettisivulla? Eikö Salo todellakaan voi olla suvaitsevainen ilman tuon sateenkaarta?

Pertti
19 päivää sitten

Niinkö se on, että jollei liputa, on junttilasta?

Marko
20 päivää sitten
Reply to  Pertti

Perusteluja, mikä häiritsee?

Pertti
19 päivää sitten
Reply to  Marko

Ei minua mikään häiritse, mielestäni tarpeetonta. Olen aina hyväksynyt kaikki mielipiteet ja jokaisen seksuaalisen suuntauksen, mutta pitääkö sitä mainostaa? Eikö tasa-arvoa ole se, että kaikkien seksuaalisessa suuntaukset liputetaan.

Tammisiltalainen
19 päivää sitten
Reply to  Pertti

Niin, eihän ihannemaassasi Venäjälläkään mitään pride-kulkueita järjestetä. Pamppua ja vankilaa, jos joku sellaista siellä yrittää.

Lippu korkealla
20 päivää sitten

Ihan Putinin rosvosakin kiusaksi kannatan tuota liputusta. Maailma on paikka, jossa tapetaan ihmisiä melkein minkä tahansa eroavaisuuden vuoksi.