Salon torille kaavaillaan ensi kesäksi aukioloaikojen pidentämistä: Tori olisi perjantaisin auki iltakuuteen asti – Vastaa kyselyyn

0
Salon torille pohditaan pidennettyjä aukioloaikoja perjantaisin vuodelle 2023. Kuva: SSS/Marko Mattila

Ensi vuodelle pohditaan Salon torin aukioloaikojen pidentämistä, Salon kaupunginpuutarhuri Matti Nikander kertoo. Pidennettyä aukioloaikaa pohditaan perjantaille kello kuuteen asti iltapäivällä. Aukioloaika pidentyisi kolmella tunnilla. Salon kaupunkikehityslautakunta käsitteli asiaa kokouksessaan tiistaina.

Nikanderin mukaan mahdollinen pidennetty aukiolo vaatii yhden lisätyöntekijän. Kaupunkikehityslautakunta päätti kokouksessaan ehdottaa, että vuoden 2023 talousarvioon esitetään yhtä määräaikaista kausityöntekijää kuuden kuukauden työsuhteella.

– Tämän onnistuminen riippuu henkilöstöresursseista. Tällä hetkellä ainoa torin työntekijä on torivalvoja. Hänen lisäksi tarvitsemme yhden kausityöntekijän, joka toimii tarvittaessa torivalvojan sijaisena. Perjantaisin työpäivä olisi niin pitkä, että se tulisi jakaa kahteen osaan. Torivalvoja tekisi töitä puolet päivästä ja kausityöntekijä hoitaisi toisen puolikkaan, Nikander sanoo.

Kausityöntekijä olisi töissä kerrallaan aina puolivuotisen kauden, huhti–toukokuusta loka–marraskuuhun. Nikanderin mukaan hänen työtehtävänsä jakautuisivat puoliksi puistojen hoitamiseen ja torista huolehtimiseen.

– Näin saadaan lisättyä torivalvojan työhyvinvointia, kun olisi yksi varatyöntekijä. Nyt torivalvoja tekee jo töitä täysipäiväisesti, eikä häntä voi kuormittaa enempää, hän tähdentää.

Nikanderin mukaan lisätyöntekijä tulisi mitä todennäköisimmin olemaan puutarha-alan ammattilainen.

 

VALTUUSTO päättää talousarviosta ja sen yhteydessä uudesta kausityöntekijästä joulukuun tienoilla.

– Ensi vuonna ajatuksena on kokeilla perjantain pidennetyn aukioloajan toimimista, mikäli yksi kausityöntekijä saadaan työtehtävään.

Nikander kertoo, että aukioloaikoja halutaan pidentää, jotta työssäkäyvät ja mökkiläiset ehtisivät illaksi vielä torille.

– Lisäksi torin aukioloaikoja ovat tähän mennessä määritelleet vakituiset torikauppiaat. Satunnaiset, kiertävät torimyyjät, joille paikka varataan yhden päivän ajaksi, toivovat puolestaan pidennettyjä aukioloaikoja, Nikander täsmentää.

 

SALON KAUPUNKI teetti viimeksi torikauppiaille mielipidekyselyn kesäkaudella 2022. Se koski myyjien mielipidettä muun muassa torin nykyisistä aukioloajoista. Kyselyssä ilmeni, että lähtökohtaisesti vuosipaikoilla myyville torikauppiaille nykyiset aukioloajat sopivat edelleen, ja päiväpaikoilla myyvät osoittivat mielenkiintoa aukioloaikojen pidentämistä kohtaan.

Salon tori on tänä kesänä auki joka arkipäivä kello 7–15. Torstain iltatorit lähtevät käyntiin ensi viikolla 9.6. Iltatori on auki kello 21 asti.