Salossa aiotaan järjestää Pride-liputus elokuussa

5
Monella muulla paikkakunnalla pride-liputus ja muu huomioiminen on ollut käytössä jo pitkään. Arkistokuvassa Turun Teatterisillan prideviikon taideteos viime vuodelta. Sateenkaari on Jan-Erik Anderssonin käsialaa. Kuva: Riitta Salmi.

Kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen esittää, että Salon Vilhonsillalla järjestetään Pride-liputus elokuussa Turun Pride-viikon aikana. Lisäksi teemaa nostetaan esille kaupungin verkkopalveluissa ja sosiaalisen median kanavissa. Lisäksi kaupungin palvelualueet järjestävät teemaan liittyviä tapahtumia resurssiensa puitteissa, Korhonen esittää.

Kaupunginhallitus päättää asiasta ensi maanantaina.

Aloite Pride-liputukseen tuli nuorisovaltuustolta. Valtuustoaloitteen on allekirjoittanut nuorisovaltuuston edustajan lisäksi 26 kaupunginvaltuutettua eri puolueista.

”Setan mukaan nuorten tilanne on erityisen vakava. Nuoret kokevat syrjintää, väkivaltaa ja pahoinvointia niin koulussa kuin kotona. Tämä sateenkaarinuorten tilanne ei varmasti ole poikkeava Salossa, mutta ongelma ei kuitenkaan ole pelkästään ikäsidonnainen, sillä kaikenikäiset sateenkaarivähemmistöön kuuluvat kokevat syrjintää ja vihapuhetta”, valtuustoaloitteessa todetaan.

Pride-liputuksellaja muulla Pride-toiminnalla halutaan edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksia, osallisuutta ja hyvinvointia.

Salossa ei ole aikaisemmin järjestetty Pride-liputusta.

  • Lue lisää aiheesta
  • Pride
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Suvaitsevainen ilman sateenkaartakin
8 päivää sitten

Kertokaa lipun tai sateenkaaren näkymisen vaatijat että miksi se isosti näkyminen, lipun, kankaan tai maalauksen muodossa on teille vain se riittävä suvaitsevaisuuden ele, eikä esim se riittäisi että kaupungin nettisivulla tai lehdessä on kulmassa pieni sateenkaari osoittaakseen suvaitsevaisuutta?

Tai miksi se sateenkaari on ylipäätään mukamas oltava jos sanoo olevansa suvaitsevainen?

Olemisen vapaus
7 päivää sitten

Suvaitsevaisuutta on nykyaikana jo se, että kaikki saavat olla ja elää vapaasti sellaisina kuin tuntevat olevansa. Ei sitä 🌈 sateenkaarisuutta tarvitse kaiken aikaa muistuttaa olemassaolostaan niin teitä ei myöskään häirittäisi. Monessa maassa vielä -60 luvulla oli pakko hoitoa sähkösokilla, että tänä päivänä voitte muiden joukossa vapaina olla. Ei siihen liputuksia tarvita.

Simmotis ja semmosta
7 päivää sitten

Tuollainen kommentti jo kertoo että nykyaikana Suomessa ei todellakaan edelleenkään saa elää ja olla vapaasti mitä on. Mitään henkilökohaista kosketuspintaa asiaan ei ole. Oletetaan vain että arki pyörii nätisti.

Asiaa voi verrata siihen kuinka vammaisia esim. hävetään edelleen Suomessa. Vammaisia on ja osittain heidät tunnustetaan mutta todellisuudessa Suomessa vammaiset siivotaan syrjään. Erilleen muista.

Sama muiden vähemmistöjen kanssa paitsi homogeenisten kanssa.

He saavat olla koostumukseltaan yhtenäinen, aineksiltaan tasakoosteinen, tasa-aineinen ryhmä jotka saavat taputtaa toisiaan olalle ja olla suhteellisen vapaita siitä syrjinnästä jota heterogeeniseen-ryhmään kuuluvat joutuvat arjessa kohtaamaan tänäkin päivänä.

Pertti
6 päivää sitten

Pitäiskö liputtaa pakolaisille, vammaisille, vanhuksille, lapsille jne. Sekö on suvaitsevuutta. Pitäiskö liputtaa kaikille pienryhmille.
Nimimerkki taitaa kirjoittaa kirjoituksessaan ainoastaan omia tuntojaan. En itse näy tuollaisia uhkakuvia, mielestäni kaikki on samanarvoisia minun silmissäni, vaikka ei liputeta.

Pertti
6 päivää sitten

Suvaitsevuutta on se, ettei ketään nosteta toisen yläpuolelle. Eli kaikkien pitäisi olla saman arvoisia. Näin ei vain tunnu olevan, huonommaksi on menossa.