SalPa haukkasi porilaiset – Onni Vesterinen sai komennuksen vasemmaksi wingbackiksi ja osui heti

0
Jazzin Arttu Lötjösellä (vas.) ja John Michael Faberilla (oik.) piti kiirettä Elmo Heinosen kanssa. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Onni Vesterisen avausmaali SalPan edustusjoukkueessa ei olisi voinut paljon makeampaan paikkaan tulla kuin keskiviikkona Urheilupuiston tekonurmella.

Toisella puoliajalla pelin hallinnan ottanut FC Jazz oli tasoittanut seitsemän minuuttia aikaisemmin SalPan johdon, kun Vesterinen pääsi ratkaisupaikkaan ottelun 77. minuutilla.

Kauniisti pelatun hyökkäyksen päätteeksi Ronias Yacoob pääsi keskittämään oikealta laidalta takaviistoon, ja kärppänä paikalle rynnännyt Vesterinen sijoitti pallon varmasti ohi Jazz-vahti Dragomir Alexandru-Iulianin.

– Vähän yllätti, mutta ei siinä mitään. Liikkuvat taakse ja pallo verkkoon, pyöritteli 20-vuotias Vesterinen ratkaisuaan.

SalPa pelasi Jazzia vastaan ensimmäisen täyden sarjaottelun pelisysteemillä 3–5–2, jossa Vesterisen pelipaikka oli vasemman puolen wingbackinä.

– Tuon paikan roolina on olla hyökkäyksissä ylempänä. Ja tuottaa näköjään tulosta, kun on siellä oikealla paikalla, tiivisti neljän linjassa laitapuolustajana pelaava Vesterinen.

SalPan pelaaminen Jazzia vastaan oli kokonaisuutena varsin hyvää. Varsinkin ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueelta kauden vakuuttavinta pelaamista.

Oskari Jakosen siirtyminen kymppipaikalle toi rutkasti lisävoimaa SalPan hyökkäyspelaamiseen, ja ottelun avausmaali syntyikin Jakosen vahvan tempokuljetuksen alustamana.

Viimeistelijänä toimi jo kauden seitsemännen maalinsa ampunut Elmo Heinonen, joka sijoitti pallon takakulmaan kärkiparinsa Endrit Rrustemin mainiosta syötöstä.

Toisella puoliajalla Jazz pääsi paremmin peliin mukaan, mutta kovin vaarallisia tilanteita joukkue ei silti pystynyt luomaan. Tasoituskin syntyi hieman varkain, kun purkupalloksi tarkoitettu syöttö vapautti Lyon Dantas Firminon yksin läpi.

Kakkosen B-lohkon maalipörssin kärkipaikkaa yhdeksällä maalilla jakava brassihyökkääjä sijoitti ainoasta paikastaan pallon varmasti ohi Joni Rahilan.

Vesterisen johto-osuman jälkeen Jazzilla oli vielä loistopaikka tasoitukseen, mutta Justus Rantasen sijoitus parista metristä pysähtyi Rahilan upeaan refleksitorjuntaan.

SalPan vaikeahko alkukausi on viime otteluissa saanut selvästi lisää nostetta. Varsinkin joukkueen puolustuspelaaminen on tiivistynyt kauden edetessä selvästi.

Jazzin hyökkäys lukeutuu lohkon ehdottomaan eliittiin, mutta Joonas Meuran johtamana SalPan puolustus piti Firminon ja Impton Söderlundin hyvin pimennossa.

Meuralle lisäpontta keskiviikon otteluun toi se, että toppari siirtyi Saloon juuri Jazzista.

– Vähän makoisempaa kuin normaali voitto. Kolme pistettä niistä jokaisesta saa, mutta pieni ekstalataus tuli tässä matsissa, myönsi Joutsenlaumaan hyvin kotiutunut Meura.

Meura painotti sarjan tasaisuutta ja sitä, että helpolla ei saa yhtään pistettä.

– Puolivaloilla ei voi mennä yhteenkään matsiin. Ollaan hävitty pelejä, kun ei olla oltu ihan valmiina, mutta neljä viimeistä ollaan vedetty oikealla asenteella, myönsi Meura.

SalPan kannalta positiivista oli voiton lisäksi se, että viikolla joukkueeseen pestattu John Fagerström pääsi pelaamaan toisen puoliajan. Jo yksi 45-minuuttinen todisti sen, että Fagerströmistä tulee olemaan SalPalle paljon iloa loppukaudesta.

Fagerström tulee yhdessä Heinosen kanssa muodostamaan hyökkäyskaksikon, jossa riittää kokoa, taitoa ja ratkaisuvoimaa. Suorastaan pelottavan vahvan tuntuinen kaksikko Kakkosen tasolle.

Kirjoittaja: Jari Vuorio

Kakkonen, lohko B
SalPa–FC Jazz 2–1 (1–0)

Maalit: 26. Elmo Heinonen 1–0, 70. Firmino 1–1, 77. Onni Vesterinen 2–1.
SalPan kokoonpano: Joni Rahila; Jonatan Guseff–Joonas Meura–Iku Leino; Tobias Laaksonen (85. Pekka Mattila)–Mikke Louhela–Onni Vesterinen–Ronias Yacoob (83. Valtteri Peltola)–Oskari Jakonen (90. Ahmadi Bamo); Endrit Rrustemi (46. John Fagerström (v)–Elmo Heinonen.
Muut vaihtopelaajat: Tatu Österlund, Topi Sistonen, Otto Rautiainen.
Yleisöä: 331.
Erotuomari: Pouria Notash.
SalPan seuraava ottelu: EPS–SalPa Espoonlahden tekonurmella keskiviikkona 29. kesäkuuta kello 18.30.