SalPan cupsadusta ei kirjoitettu sanaakaan kotikentällä – nuori Topi Sistonen yllätti Pihlajamäessä

0
SalPan Jonatan Guseff nosti keskiviikkona tasoaan selvästi lauantain surullisesta Ilves-ottelusta.

Koko alkukauden itsestä riippuvia ja riippumattomia takaiskuja kokeneella SalPalla oli keskiviikkona Helsingin Pihlajamäessä mahdollisuus kääntää kurssi kerralla.

16 parhaan joukkoon Suomen cupissa selvinneen SalPan tie nousi kuitenkin pystyyn, kun sarjapykälää ylempänä Ykkösessä pelaava PK-35 otti 1–0-kotivoiton. Samalla SalPan näpeistä karkasi lihava paisti: puolivälierässä Salon Urheilupuistoon olisi tullut liigaseura HIFK.

Tappiosta huolimatta SalPan pelaamisessa oli paljon hyvää, vaikkakin joukkueen odotusarvo on laskenut kauden mittaan. Tarkoituksella normaalia alemmas vetäytynyt SalPa puolusti tiiviimmin ja tuki paremmin kuin Kakkosen otteluissa, eikä päästänyt PK-35:tä laatupaikoille.

– Sanoin viime pelin jälkeen, että olimme lapasia, mutta nyt olimme leijonia. Joka jätkä teki töitä ja jätti kaikkensa kentälle, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä kehui.

–  Totta kai tulos harmittaa, mutta vaikeaan alkukauteen peilaten tämä oli jopa henkinen voitto. Olemme päästäneet niin paljon maaleja alkukaudella.

Toisaalta SalPan laatupaikat olivat melko vähissä. Elmo Heinonen loi itse itselleen muutaman puolittaisen paikan, mutta pitkiin pallonhallintajaksoihin SalPa ei pystynyt.

Ottelun ainoa maali tuli 56. minuutilla, kun paitsion rajamailla kytännyt Mustafa Beyai siirsi paluupallon maaliin.

SalPa oli keskiviikkonakin rajusti vajaamiehinen. Keskikentän eniten peliaikaa saaneesta nelikosta Mikke Louhela oli flunssassa, Jami Siirtola loukkaantuneena, Bamo Ahmadi pelikiellossa ja Niko Leskelä pelasi vain toisen puoliajan.

Siihen nähden ensimmäistä kertaa koossa ollut keskikentän trio Tobias LaaksonenTopi SistonenPekka Mattila suoriutui tehtävästään kohtalaisesti. Varsinkin vuonna 2006 syntynyt Sistonen yllätti positiivisesti.

– Topi oli mielestäni erinomainen. Hän tuo meille yhden vaihtoehdon lisää, Suonperä kehui.

Myös jälleen uudessa muodossa ollut puolustuslinja Jonatan GuseffIku LeinoJoonas MeuraOnni Vesterinen voi olla tyytyväinen iltaansa. Todennäköistä onkin, että puolustuslinjan tilanne on rauhoitettu ainakin hetkeksi.

Keskikentän lisäksi murheenkryyni on toisen laitahyökkääjän paikka. Siinä on kokeiltu tällä kaudella jo puoli tusinaa eri miestä, mutta sopivaa ei ole löytynyt. Keskiviikkona paikalla pelasi entinen PK-35.n pelaaja Ronias Yacoob, joka sopii paremmin laitapuolustajaksi.

– Jos siihen olisi vaikka jotain apuja tulossa, Suonperä vinkkasi.

Vaikka SalPan cuptaival oli hyvä (kolme vierasvoittoa ja vierastappio), jätti se paljon jossiteltavaa. Neljä vierasreissua maksoivat seuralle useita tuhansia euroja, eikä 5. ja 6. kierroksella ollut enää alempisarjalaisen kotietua, joka olisi varmistanut seuralle edes yhden tuottoisan kotipelin.

Pelillisesti cup toi kuitenkin paljon hyvääkin.

– Laitoimme ylemmän sarjatason joukkueen ihan aidosti koville, Suonperä muistutti.

Mutta toi keskiviikko myös yhden ilouutisen. SalPan P17-joukkue varmisti nousunsa Ykköseen.

– Isot onnittelut joukkueelle! Tämä on todella tärkeä juttu seuralle. P17-joukkueen ja edustuksen yhteistyö on toiminut loistavasti, olihan meillä tänäänkin ( Otto ) Rautiainen ja Sistonen kunnon minuuteilla, Suonperä muistutti.

SalPan kausi Kakkosessa jatkuu jo lauantaina Kauniaisissa. Siinä ottelussa ei enää henkisiä voittoja jaeta, vaan pisteitä on tultava – muuten kärki karkaa jo liian kauas.

Suomen cupin neljännesvälierä: PK-35–SalPa 1–0 (0–0)

56. Mustafa Beyai 1–0
SalPan kokoonpano: Tatu Österlund; Jonatan Guseff, Iku Leino, Joonas Meura, Onni Vesterinen; Pekka Mattila (60. Otto Rautiainen), Topi Sistonen (78. Jason Madingu), Tobias Laaksonen (46. Niko Leskelä); Ronias Yacoob (v), Elmo Heinonen, Oskari Jakonen.
SalPan muut vaihtopelaajat: Joni Rahila, Eldin Demiri, Akseli Auranen, Valtteri Peltola.
Erotuomari: Lina Lehtovaara
Yleisöä: 256
SalPan seuraava ottelu: la 17.6. GrIFK–SalPa Kauniaisten keskuskentällä kello 17.
Suomen cupin puolivälieräparit:

PK-35–HIFK
Haka–KuPS
FC Lahti–JäPS
FC Inter–HJK