Seija Sainio ripusti kesänäyttelyn Sauvoon

0
Seija Sainio toteaa maalausten rakentuvan maalauspohjalle jätetyistä jäljistä. Kuva: Sauvon kirjasto

Lohjalaisen kuvataiteilija Seija Sainion taidenäyttely on esillä Sauvon kirjastossa on koko kesän.

Sainio katsoo maailmaa omalla tavallaan, jota hän kuvaa hitaammaksi, joutilaammaksi ja maailmalle avoimemmaksi. Maalauksen lähtökohdaksi riittää pienikin nyanssi, joita taiteilija voi ammentaa muistoistaan. Sainio haluaa myös katsoa kulissien taakse, koska pinnan alla ”satumaiset yksityiskohdat rakentavat omaa todellisuuttaan”.

Sainio ilmentää sisältöä monikerroksellisesti niin teknisesti kuin temaattisesti. Hänen teoksissaan tussi, hiili, erilaiset liidut ja kynät tai teokseen liitetyt muut materiaalit voivat näkyä läpikuultavien akryyli- tai öljyvärikerrosten alta.

Seija Sainio on hankkinut kuvataiteilijan koulutuksensa Turun Taideakatemiasta ja Taideoppilaitos Alfa-Artissa. Taidemaalariliiton ja Länsi-Uudenmaan Taiteilijaseuran jäsen on pitänyt yksityisnäyttelyjä vuodesta 2011, ja osallistunut jo sitä ennen ryhmänäyttelyihin.

Sainio on vuodesta 2012 opettanut maalausta Hiidenopistossa ja Kanneljärven opistossa Lohjalla sekä Wahrenopistossa Forssassa.

Seija Sainion näyttely Sauvon kirjastossa 31.8. asti. Avoinna ti–ke klo 13–18 ja to–pe klo 9–15.