SM-viikko aiheuttaa poikkeuksia Salon liikenteeseen

0
Salon urheilupuisto toimii SM-viikon keskeisenä tapahtumapaikkana. Kuva: SSS-arkisto/Marko Mattila

Salossa ensi viikon torstaista sunnuntaihin järjestettävä urheilun SM-viikko tuo useita poikkeuksia kaupungin liikennejärjestelyihin.

Tapahtuman keskuspaikkana ja useiden lajien estradina toimii urheilupuisto, mutta kisatapahtumia järjestetään myös esimerkiksi torilla ja Viurilanlahdella.

Horninkatu suljetaan torstaina 30. kesäkuuta välillä Helsingintie–Torikatu jo kello 11.30. Torialueella on myös muita poikkeusjärjestelyjä iltatoritapahtuman vuoksi.

Uskelanjoki on suljettu veneliikenteeltä melonnan SM-kisan vuoksi kello 15–18. Sulku koskee Sokerisillan ja Citymarketin välistä aluetta. Lisäksi Uskelanjoen länsirannan kävelytie on suljettu Turuntien ja Martinkadun välillä kello 16–18 melontakilpailun televisiokuvausten vuoksi.

Satamakadulla ja sen lähiympäristössä on tapahtumien ajan useita poikkeusjärjestelyjä.

Satamakadun toinen kaista on suljettu perjantaina 1. heinäkuuta aamukahdeksasta noin aamupäiväyhteentoista moottoroidun varjoliidon televisiokuvausten vuoksi. Satamakadun ja Lintupolun risteyksen pysäköintialue on SM-viikon käytössä torstai-iltapäivästä perjantaihin kello 13 asti. Lisäksi Satamakadun lumenkaatopaikka on suljettu ja varattu moottoroidun varjoliidon SM-kisojen käyttöön perjantaina kello 7–12.

Urheilupuistossa Perhepuiston ja nurmikentän välinen kävelytie on suljettu lauantain aamukymmenestä sunnuntain noin iltapäiväneljään saakka. Alueella järjestetään tuolloin kriketin SM-mittelö. Liikenne ohjataan kulkemaan Perhepuiston Karjaskylänkadun puoleista kävelytietä pitkin.

Lisäksi Salon kaupunki toivoo erityistä varovaisuutta urheilupuistossa perjantaina järjestettävän ultrajuoksukilpailun ajaksi. Kilpailu järjestetään kello 9–17, mutta se ei aiheuta varsinaisia muutoksia liikennejärjestelyihin.

Kaupunki muistuttaa, että urheilupuiston, golfkentän ja kansalaisopiston pysäköintialueet on varattu SM-viikon yleisön ja kilpailijoiden käyttöön koko tapahtuman ajaksi. Samaa käyttöä palvelee myös osa Salon lukion paikoitustilasta.

Juttua muokattu 20.6.2022 klo 14.30. Aikamuotoja täsmennetty lisäämällä tarkkoja päivämääriä.