Somero saa syksyllä monipuolisen liikuntapuiston: vaijeriliuku, pienpelejä, juoksuratoja, kuntolaitteita, katukorista, motoriikkarata, multigolfia, pulkkamäki …

0
Lasten liikuntapuisto tulee tekonurmikentän, Joensuun koulun sivusiiven (vas.) ja taustalla näkyvien Leivonpesän ja Tuulentuvan päiväkotien väliin. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo.

Someron keskustaan tulevan lasten liikuntapuiston rakentaminen alkaa ensi syksynä. Puisto saadaan syksyn aikana myös käyttökuntoon. Someron kaupungin vapaa-aikapäällikkö Saija Ahola on todella tyytyväinen liikuntapuiston tulevaan tarjontaan.

–  Puistoon on tulossa todella paljon erilaisia laitteita, ratoja ja pelialueita sijoiteltuna väljästi laajalle alueelle. Puistossa on paljon lapsille suunnattuja juttuja, mutta samalla se on koko perheen liikunta- ja kohtauspaikka, Ahola toteaa.

Ahola kiittää liikuntapuiston sijaintia keskustan päiväkotien, tekonurmikentän ja Joensuun koulun vieressä.

– Koulun ja päiväkotien on helppo käyttää puistoa myös päivisin.

Aluehallintovirasto on myöntänyt liikuntapuistolle 60 000 euron valtionavustuksen. Loppuosa puiston noin 200 000 euron kustannuksista katetaan Someron kaupungin saamilla testamenttivaroilla.

Someron tekninen lautakunta hyväksyi puistoa koskevat suunnitelmat ja asetti ne yleisesti nähtäville kahdeksi viikoksi mahdollisia muistutuksia varten.

Liikuntapuistoon tulee päällystetty pienpeliareena, jota kiertää juoksurata. Kokonaisuuden täydentää pituushyppypaikka. Puistossa pääsee pelaamaan omilla areenoillaan myös katukorista sekä multigolfia.

– Multigolf on kuin frisbeegolf, mutta pelivälineenä voi käyttää myös esimerkiksi palloa heittämällä tai potkimalla, Someron kaupungin maanrakennusinsinööri Jyrki Rinta-Paavola kertoo.

Motoriikkaa liikuntapuistossa voi harjoitella eri tavoilla. Puistoon tulee erillinen motoriikkarata, minkä lisäksi sieltä löytyy vaijeriliuku sekä kiipeilyteline.

Pienempiä lapsia palvelevat muun muassa karuselli ja lasten leikkialue. Perhekeinu ja oleskelukatos täydentävät tarjontaa. Puiston kuntolaitteet on puolestaan suunnattu myös aikuisille liikkujille.

Liikuntapuisto on käytössä myös talvisin. Talvikäyttöä varten puistoon rakennetaan muun muassa liukumäki.

– Liikuntapuisto on tasaisella maalla, joten liukumäkeä varten pitää siirtää maata, Rinta-Paavola kertoo.

Saija Ahola iloitsee ydinkeskustaan saatavasta uudesta pulkkamäestä.

– Liikuntapuistosta on mahdollisuus tulla ympärivuotisesti perheiden yhteinen oleskelu- ja tapaamispaikka, joka tarjoaa samalla monipuoliset mahdollisuudet liikuntaan. Tällaista ei Somerolla tällä hetkellä ole, Ahola toteaa.