Somero Taskussa kerää yhteen yritykset ja tapahtumat – sovellus auttaa matkailijaa löytämään paikalliset kohteet

0
Someron kaupungin kehittämisasiantuntija Antti Leino kehottaa yrityksiä ja yhdistyksiä lisäämään omat tietonsa ja tapahtumansa Somero Taskussa -sovellukseen. – Sovellus toimii niin palveluhakemistona kuin tapahtumakalenterina.

Somerolla on otettu käyttöön uusi sovellus Somero Taskussa. Sovelluksen avulla matkailija voi hakea helposti matkapuhelimen avulla tietoa Someron matkailukohteista ja yrityksistä.

– Sovellus näyttää käyttäjälle lähimmät liikuntapaikat, luontokohteet, majoituspaikat, tapahtumat ja ravintolat, Someron kaupungin kehittämisasiantuntija Antti Leino kertoo.

Keväällä käyttöön otettu sovellus löytyy osoitteesta somero.taskussa.info. Sovellusta ei tarvitse ladata erikseen sovelluskaupasta, vaan se toimii selaimella.

Someron sovellusta on kehitetty yhdessä Salon ammattiopiston ja Salon kaupungin kanssa. Samalta pohjalta otettiin Salossa viime kesänä käyttöön Salo Taskussa.

– Salon ja Someron sovellukset poikkeavat hieman toisistaan. Olemme Someroa varten kehitelleet erityisesti matkailuosiota, Leino sanoo.

Leino toteaa Tasku-sovelluksen antavan mahdollisuuden sähköisen palveluhakemiston luomiseen. Somerolaiset yritykset voivat lisätä oman yrityksensä mukaan kartalle.

– Kaupungintalolta kysytään todella usein Someron yrityksistä, mutta meillä ei ole ollut ajantasaista listaa. Nyt on kunkin yrittäjän omissa käsissä tuoda itsensä esille.

Sovelluksesta löytyy myös tapahtumakalenteri, johon tapahtumien järjestäjät voivat lisätä tietoja. Tiedot linkittyvät sieltä suoraan Someron kaupungin nettisivujen tapahtumakalenteriin.

Leino kehottaa somerolaisia yrittäjiä ja tapahtumien järjestäjiä käyttämään Tasku-sovellusta:

– Sisällöstä vastaavat nyt kaikki somerolaiset. Nyt kannattaa olla aktiivinen, sillä kuka tahansa voi lisätä tietoja rekisteröitymällä sovellukseen.

Sovelluksessa voi toteuttaa myös erilaisia kyselyjä. Myöhemmin saadaan käyttöön toiminto, jolla voi tehdä kaupungin kohteita koskevia vikailmoituksia.

 

Juttu on julkaistu alun perin Salon Seudun Sanomien Suvilehdessä. Lue koko lehti ilmaiseksi täältä