Someron palvelutalolle haetaan rakentajaa uudella tarjouskilpailulla – Ara ei hyväksynyt neuvottelumenettelyä

0
Uusi palvelutalo tulee Someron terveyskeskuksen osastosiiven päässä olevalle aukiolle. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Somerolle suunnitellusta palvelutalosta järjestetään uusi tarjouskierros. Uudella kierroksella pyritään löytämään palvelutalolle rakentaja, jota ei aiemmin löytynyt.

Someron tekninen toimi pyysi aiemmin Aralta lupaa aloittaa suorat neuvottelut joidenkin yritysten kanssa pääurakoitsijan löytämiseksi. Asumisen ja rahoittamisen keskus ei kuitenkaan hyväksynyt neuvottelumenettelyn aloittamista.

– Aran näkemys oli, että palvelutalon rakennusurakka pitää kilpailuttaa uudestaan, Someron tekninen johtaja Marko Mäkinen kertoo.

Tekninen toimi aikoo kilpailuttaa palvelutalon pääurakan uudelleen siten, että tarjoukset saadaan sisään elokuun aikana. Mäkinen elättelee toivetta, että tekijä löytyisi.

– Jotkut yritykset kertoivat aiemmalla tarjouskierroksella, että syksyllä voisi ehkä olla parempi tilanne. Keväisin urakoita on aina paljon laskennassa, Mäkinen toteaa.

Ara on osallistumassa palvelutalon rakentamiseen 40 prosentin avustuksella rakennuskuluista, joten sillä on sananvaltaa myös palvelutalon rakennuskuvioihin.

Terveyskeskuksen tuntumaan tulevan uuden palvelutalon muista urakoista saatiin ensimmäisellä tarjouskierroksella tarjoukset, joten uusi kierros koskee vain pääurakkaa. Mäkinen huomauttaa sähköurakan tarjouksen ylittävän selvästi kustannusarvion, putki- ja ilmastointiurakat ovat linjassa aiemmin arvioitujen kustannusten kanssa.

Uuden 60-paikkaisen talon kustannusarvio on 9,45 miljoonaa euroa. Rakennusurakan osuus on tästä 6,8 miljoonaa euroa.

Valtion rahoitus tuo omat raaminsa myös palvelutalon hintaan. Talon vuokrien on katettava talon rakennus- ja ylläpitokustannukset, jotta valtion avustus voidaan myöntää.