Someron tilakeskuksen päällikön valinnasta kantelu – yksi hakija syyttää kaupunkia ikäsyrjinnästä

0
Someron kaupungin tekninen johtaja on lähes 70 työntekijän toimialan johtaja, kaupungin johtoryhmän jäsen ja teknisen lautakunnan esittelijä. Kuva: SSS-arkisto/Päivi Malin

Someron kaupungin tilakeskuksen päällikön valinnasta on tehty kantelu aluehallintovirastoon. Virkaa hakenut Urpo Otsola syyttää kantelussaan kaupunkia ikäsyrjinnästä.

Aluehallintovirasto on pyytänyt Someron kaupunginjohtaja Sami Suikkaselta, hallintojohtaja Hanna Saarnilta ja tekniseltä johtajalta Marko Mäkiseltä selvitystä kantelun johdosta.

Otsola teki myös tekniselle lautakunnalle oikaisuvaatimuksen lautakunnan päätöksestä. 61-vuotias Otsola katsoo oikaisuvaatimuksessaan, että häntä syrjittiin valinnassa ikänsä vuoksi.

Otsolan mukaan häneltä kysyttiin haastattelussa, mitä hän aikoo tehdä, kun täyttää 65 vuotta. Toisessa haastattelussa häneltä tiedusteltiin, missä hän näkee itsensä olevan viiden vuoden kuluttua.

Otsola katsoo kaupungin laiminlyöneen myös hakijoiden ansiovertailun. Lisäksi hän pitää valintapäätöksen perusteluita puutteellisina.

Tekninen lautakunta hylkäsi Otsolan oikaisuvaatimuksen. Lautakunta toteaa, että kysymys siitä, missä hakija näkee itsensä viiden vuoden kuluttua, esitettiin kaikille haastateltaville.

Tekninen lautakunta valitsi kaupungin tilakeskuksen päällikön virkaan toukokuussa rakennusinsinööri Markus Ällin. Älli on toiminut viime kuukaudet tilakeskuksen vt. päällikkönä. Hän työskenteli aiemmin Someron kaupungin vastaavana mestarina.