SSS kysyi: Klippulan säilyttäminen saa enemmistön Salon valtuustossa

4
Klippulan pelikenttä ja maali kertovat, että vanha kesäsiirtola kaipaisi huolenpitoa ja remonttia.

Klippulan kesäsiirtola vedetään todennäköisesti pois Salon myyntilistalta.

Salon Seudun Sanomien kyselykierroksen perusteella SDP, perussuomalaiset, vasemmistoliitto ja Liike Nyt säilyttäisivät Klippulan kaupungin omistuksessa. Ryhmissä on yhteensä 25 valtuutettua.

Vihreiden ryhmä jakautuu asiassa kahtia. Kokoomuksella ja keskustalla ei ole vielä kantaa asiassa.

Salon valtuustossa on 51 jäsentä. Enemmistö eli 26 valtuutettua on Klippulan säilyttämisen kannalla, jos yksikin vihreän ryhmän edustaja äänestää sen puolesta.

Salon päättäjiä kävi viime viikonloppuna tutustumassa Klippulaan Salon urheilukalastajien kutsusta. Urheilukalastajat kuuluvat kesäsiirtolan vakikäyttäjiin.

Vierailun jälkeen SDP:n valtuustoryhmä kertoi facebookissa haluavansa ottaa Klippulan pois myyntilistalta ja laatia sille pitkän aikavälin kehittämissuunnitelman. Ryhmän mielestä paikka sopisi kuntalaisten kesäolohuoneeksi.

– Me teimme linjauksen jo viime kerralla, kun asiaa käsiteltiin valtuustossa. SDP oli silloin ryhmänä yksituumaisesti sitä mieltä, että otetaan se pois listalta, valtuustoryhmän puheenjohtaja Saija Karnisto-Toivonen kertoo.

Karnisto-Toivosen mielestä Klippula voisi palvella nykyistä paremmin esimerkiksi yhdistyksiä. Kiinteistö ei hänen mielestään vaadi nopeasti kallista remonttia.

 

Perussuomalaisten ryhmä ei ole käsitellyt asiaa virallisesti, mutta koko ryhmä on puheenjohtaja Antti Olkinuoran mukaan vahvasti Klippulan säilyttämisen kannalla.

– Me näemme sen kunnallisena palveluna, joka tulee säilyttää. Tuollaisia rantapaikkoja ei rakenneta enää, ja jos paikka myydään, se lämmittää kaupungin kassaa pari tuntia.

Olkinuoran mukaan Klippulaa ei ole markkinoitu lainkaan, eikä sen tietoja löydy mistään. Paremmalla markkinoinnilla kiinteistölle löytyisi hänen mielestään käyttäjiä.

– Kunto on ihan hyvä.

Kokoomuksen Arttu Karhulahti sanoo, ettei ryhmä ole käsitellyt vielä Klippulan myyntiasiaa. Hän ei ole myöskään täysin tyytyväinen asian virkamiesvalmisteluun.

– Valmistelua kohtaan oli ehkä korkeampia odotuksia. Valtuusto edellytti esimerkiksi arviota kustannuksista, Karhulahti muistuttaa.

Kesäsiirtolan tilanne on hänestä hankala. Jos omilla lautakunnilla ei ole Klippulalle käyttöä, pitäisikö kaupungin ylläpitää kiinteistöä joidenkin muiden käyttöä varten?

– Mikä lopputulos tuleekaan olemaan, tämä vaatii ehkä uudenlaista ajattelua, Karhulahti pohtii.

Keskustan Timo Lehti sanoo, ettei Klippulasta ole vielä keskusteltu ryhmässä. Hän ei lähde arvuuttelemaan, mitä mieltä asiasta ollaan.

Lehti sanoo olevansa tyytymätön asian valmisteluun. Valtuusto edellytti, että valmistelussa selvitetään, miten Klippulan käyttöä voisi lisätä ja mitä se maksaisi.

– Minä haluaisin, ja keskustan ryhmäkin todennäköisesti haluaisi, että selvitetään myös kustannukset ja päätetään sitten. Kunnioitan itse valtuuston päätöksiä, se on kaupungin korkein päätöksentekoelin. Virkamiehenkin olisi tehtävä, mitä valtuusto pyytää, Lehti sanoo.

Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Jonna Nyyssönen sanoo ryhmänsä hajoavan, kun Klippulasta aikanaan äänestetään valtuustossa.

Vihreät olisivat Nyyssösen mukaan kaivanneet valmistelulta tarkempia kustannusarvioita ja innovatiivisia käyttötarkoituksia Klippulan hyödyntämiseksi kuntalaisten virkistyskäytössä ja vuokraamisessa.

Vasemmistoliiton ryhmä teki aikanaan aloitteen Klippulan vetämisestä pois myyntilistalta, joten ryhmä on asiassa yksimielinen.

– Käynti Klippulassa vain vahvisti mielikuvaa asiasta, puheenjohtaja Timo Lähteenmäki vakuuttaa.

Liike Nytin Mika Nummenpalo sanoo saaneensa aiemmin virheellistä tietoa Klippulan kunnosta. Vierailulla selvisi, ettei kiinteistö olekaan huono ja homeessa.

– Sehän on helvetin hieno! Oli ehkä väärin laittaa virkamiehet tekemään ideointia Klippulasta. Ideoita pitäisi pyytää kuntalaisilta ja antaa heille mahdollisuus osallistua, Nummenpalo miettii.

Hänen mielestään Klippulaa pitäisi avata vapaammin kuntalaisten käyttöön, koska kaikilla perheillä ei ole varaa pitkiin lomareissuihin. Myös yhdistykset voisivat järjestää siellä teemaviikkoja.

Nummenpalon mielestä Klippulan kustannuksia pitäisi avata tarkemmin.

– Jos rahapulaa on, kaavoitetaan vaikka Marsaari tonteiksi ja säilytetään Klippula.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Nykyaikaan
6 kuukautta sitten

Suosittelisin, että valtuusto menisi pitämään pitkän viikonlopun seminaarin tuonne, niin valtuutetuilla olisi ymmärrystä, mitä ovat päättämässä ja mitä mahdollisia satsauksia paikan päivittäminen vaatisi. Vaihtoehdot lienevät sijoittaa remonttiin miljoonia tai saada myynnistä vähän vähemmän.

Pulveri
6 kuukautta sitten
Reply to  Nykyaikaan

Miljoonia? Kävin Klippulassa jokin aika sitten, ja rakennukset olivat hyvässä kunnossa, esimerkiksi homeen hajua en tuntenut missään. Maalia pintaan, se riittää. Todella hieno paikka, sääli vain, että tämän vuoden viikonloput ovat täynnä.
Kysymys kaupungille: miksi Klippulan varauskysely on poistettu kaupungin sivuilta? Siksikö, että voidaan sanoa, ettei ole käyttöä?

Repa
6 kuukautta sitten
Reply to  Nykyaikaan

Miksi kaupunki ei voi omistaa aluetta, miksi se pitäisi väen väkisin saada myytyä? Alueella olevia rakennuksia voi kunnostaa tarpeen mukaan, ei sinne tarvitse mitään kylpylähotellia rakentaa.

Keijo. K
6 kuukautta sitten
Reply to  Nykyaikaan

Realiteetissä kannattaa pysyä, eihän siellä kullattuja suihkuja ja kahvoja tuskin tarvita. Myynti olisi verrattavissa talviseen housuihinsa kusaisuun, ei kauan lämmitä ja jäätyy kinttuihin kiinni.