Suomalaista lentopalloa johtaa jatkossa salolainen – Karri Virtanen on Lentopalloliiton uusi toimitusjohtaja

0
Karri Virtanen nousee suomalaisen lentopallon ykköshenkilöksi.

Karri Virtanen myönsi, että yllätys oli ”valtava”, kun Lentopalloliitto otti yhteyttä ja kysyi suostumusta liiton uudeksi toimitusjohtajaksi.

– En osannut sitä odottaa. Toki nyt ymmärrän paremmin, miksi he minua lähestyivät, Virtanen naurahti.

Toimitusjohtajan paikkaa haki 11 henkilöä, lisäksi viittä henkilöä lähestyttiin suorahaun kautta. Salolainen Virtanen oli siis yksi viidestä. Alkuviikosta hänet valittiin tehtäävään yksimielisesti.

Virtanen aloittaa tehtävässään syyskuun alussa. Tosin hän ehti jo käydä tällä viikolla tutustumiskäynnillä Lentopalloliiton päärahoittajan Olympiakomitean toimistolla.

Vaikka valinta oli muillekin kuin Virtaselle suuri yllätys, on se silti äärimmäisen looginen.
Muurlassa asuva Virtanen on kolmannen polven yrittäjä. Hän perusti vuonna 1999 kiinteistöalan tiedonhallintaan keskittyneen Agenteq Solutionsin, jonka tunnetuin tuote on kiinteistötietojärjestelmä Tampuuri. Virtanen on lisäksi sijoittanut useaan startup-yritykseen ja on mukana usean yrityksen hallituksessa.

Lentopalloliitto saakin johtajakseen menestyneen yrittäjän, joka on myös äärimmäisen vaatimaton.

– Niin, no menestymisen tasoja on monenlaisia… Olen paljon miettinyt termiä ”yrittäjä”. Että yritetään ja yritetään. Mielestäni yrittäjyydestä ja sen vaatimasta asenteesta ei ole haittaa millään yhteiskunnan osa-alueella. Tarvitaanhan tässäkin tehtävässä yrittämistä.

– Minulle tärkeintä on sataprosenttinen sitoutuminen. Riskejäkin pitää ottaa, ne pitää vaan tunnistaa riittävän hyvin, sillä ilman riskejä on vaikea saavuttaa mitään isoa tai ekstraa.

51-vuotias Virtanen on toiminut LP Viestin puheenjohtajana vuodesta 2018. Hänen tyttäristään Saana ja Salla ovat vuorollaan toimineet LP Viestin passareina.

Kotimaisen pääsarjan Mestaruusliigan puheenjohtajana Virtanen aloitti vuonna 2020. SSS:n tietojen mukaan Virtanen oli merkittävässä roolissa Mestaruusliigan ja Lentopalloliiton paikoin tulehtuneiden välien parantamisessa ja yhteistyön korjaamisessa. Virtanen oli myös mukana laatimassa liiton uutta strategiaa.

Kumpi on Lentopalloliiton toimitusjohtajan näkökulmasta tärkeämpi: elinvoimainen kotimainen sarjatoiminta vai menestyvät maajoukkueet?

– (huokaisee) En halua asettaa näitä vastakkain. Mutta se on sanottava, että me olemme menestyshulluja, mutta meillä on vielä pitkä matka urheiluhulluuteen, Virtanen naurahtaa.

Virtasen valinta tarkoittaa samalla sitä, että niin LP Viesti kuin Mestaruusliiga joutuvat etsimään uuden puheenjohtajan.

Toimitusjohtajan tehtävä ei ole helppo, sillä Lentopalloliitto on käynyt viime vuosina paikoin tuskallisenkin säästökuurin, jossa kuluja on karsittu kovalla kädellä. Ongelmat alkoivat jo ennen koronapandemiaa.

– Eihän se (talous) salamana muuttu, mutta nyt me ainakin tiedämme, missä mennään. Muutos vaatii johdonmukaista priorisointia: mitä teemme ensin, mitä sen jälkeen, millä on asialla merkitystä tänään ja millä myöhemmin, Virtanen linjaa.

Toimitusjohtajan tehtävä on ollut myös tuulinen. Virtasen edeltäjä, ex-moukarinheittäjä OlliPekka Karjalainen valittiin tehtävään syksyllä 2020. Hänen viimeinen työpäivänsä on torstaina – Karjalainen palaa kotiseudulleen Kuortaneelle Urheiluopistosäätiön kehitysjohtajaksi.

Karjalaisen edeltäjä Seppo Siikaaho ehti olla toimitusjohtajana reilun vuoden, ja hänen edeltäjänsä Keijo Säilynoja neljä vuotta.

Myös liiton puheenjohtaja vaihtui alkuvuodesta, kun Salon entinen kaupunginjohtaja Lauri Inna korvasi Pasi Sydänlammen.

Virtanen paljastaa, että ilman Innaa hän ei välttämättä olisi ottanut toimitusjohtajan pestiä vastaan.

– Lauri oli yksi tärkeimmistä asioista, miksi tähän tehtävään ylipäätään lähdin. Laurin sitoutuminen on vakuuttanut minut. Hän on hiton aito ihminen ja hänen kanssaan on helppo toimia. Puheenjohtajan ja toimitusjohtajan välillä on oltava luottamus, Virtanen kehuu.

– Suomalainen lentopallo sai nyt parhaan mahdollisen toimitusjohtajan käynnistämään uutta strategiakautta haastavien vuosien jälkeen, Inna kertoi liiton tiedotteessa.

Lentopalloliiton johto on siis tällä hetkellä vankasti salolaisissa tai ainakin salolaistaustaissa käsissä.

 

Päivitetty kauttaaltaan klo 20.40