Talent -kilpailussa nähtiin maailmanmuusikoiden elkeitä – Salon torilla järjestettiin perinteinen Lasten Laulukaupungin musiikkikilpailu

0
Talent -kilpailun voitti toista kertaa kilpailuun osallistunut Max Virtanen. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Jännitys oli käsinkosketeltavissa, kun lasten Talent -kilpailun yhdeksän osallistujaa odottivat voittajajulkistuksia.

– On todella rohkeaa nousta tänne lavalle kaverin kanssa tai ilman. Ansaitsette jokainen siitä tunnustusta, kannusti Lasten Laulukaupungin Talent -kilpailun tuomariston puheenjohtaja ja musiikkipedagogi Anna Schukov.

Kilpailun tuomaristoon kuuluivat Anna Schukov, Johanna Syväjärvi ja Pirjo Sinervo. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Pettymyksiltä ei silti täysin vältytty palkintojenjaossa. Kilpailun moniammatillinen tuomaristo painotti voittajavalinnoissa ennen kaikkea kokonaisuuden hallintaa ja aitoa iloa.

– Nostimme sellaisia esityksiä kolmen kärkeen, joissa esiintyjän onnellisuus välittyi katsomoon saakka, korostaa tuomariston jäsen ja varhaiskasvatuksen opettaja Johanna Syväjärvi.

Tuomariston kannalta haasteellisimmaksi tekijäksi muodostui osallistujien eri-ikäisyys. Osallistujien ikäjakauma oli 6–12 vuotta.

– Voittajathan olivat käytännössä varhaisteinejä, toteaa tuomariston jäsen ja luokanopettaja Pirjo Sinervo.

Schukov näkee kuitenkin ikävaihtelun positiivisena ilmiönä.

– Aivan pienimmille ja vasta harrastuksen aloittaneille isommat muusikot ovat hieno esikuva. Parissa vuodessa voi tapahtua valtavasti kehitystä, ja se kannustaa harrastuksen ylläpitämiseen.

Kilpailun voittajaksi valikoitui 12-vuotias Max Virtanen, jonka pianotulkinta Queenin kappaleesta We Are the Champions muistutti konserttipianistin esitystä. Virtasen tavoitteet musiikkiharrastuksen suhteet ovatkin korkealla.

– Haluaisin tehdä tätä jonain päivänä ammatikseni.

Virtanen pääsi viimeistä kertaa osallistumaan kilpailuun, sillä kilpailun ikäraja on 12 vuotta. Yhdeksän vuotta pianoa soittanut halikkolainen jatkaa musiikkiharrastusta pian aktiivisesti koulussakin.

– Hain ja pääsin juuri musiikkiluokalle.

Kilpailun toiseksi sijoittui Nika Sokolovan taidokas laulutulkinta Katri Helenan kappaleesta Lintu ja lapsi, kolmanneksi Agata Zenevan ja Luna Lukan energinen yhteisesitys Debbie Reynoldsin kappaleesta Singing in the Rain. Jokainen osallistuja sai kunniakirjan ja kukkasia.

Nika Sokolova sijoittui kilpailussa toiseksi. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

– Yhdistimme arvioinnissa kokonaisuuden: ilon, taidon, musikaalisuuden ja taiteellisuuden. Yleinen taso oli korkealla, Syväjärvi mainitsee.

Lasten Laulukaupunki järjestettiin jo 32. kertaa. Yhdistyksen puheenjohtaja Siv Ilola riemuitsee, ettei musikaalista tapahtumaa tarvinnut pahimpaan korona-aikanakaan perua.

– Meidän filosofiaan ei oikein istu se, että peruutettaisiin kokonaan. Striimauksestakin tuli jossakin vaiheessa kokemusta, joten aina me jotain keksimme, Ilola naurahtaa.

Lasten Laulukaupunki järjestetään 9.–12.6. Salon torilla, kauppakeskus Plazassa ja Kulttuuritalo Kivassa.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments