Teboil Kivihovin kauppiasneuvottelut yhä käynnissä – Hesburger avasi myyntitiskinsä rajoitetuin aukioloin

0
Teboil Kivihovin kauppiashaku ei ole tuottanut toistaiseksi tulosta. Huoltoasema sijaitsee Ykköstien varrella Suomusjärvellä. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Teboil ei ole löytänyt Suomusjärvellä sijaitsevaan Kivihoviin uutta yrittäjää torstaina lopettaneen Ismo Rouvisen tilalle.

Teboilin huoltoasema- ja automaattiliiketoiminnan johtaja Mikko Rauhanen korostaa, että neuvotteluja käydään yhä.

– Ei tässä tyhjää näkymää katsota. Uutta kauppiasta haetaan edelleen, hän sanoo.

Täysin tyhjillään Kivihovi ei kuitenkaan ole. Tiloissa jo aiemmin toiminut Hesburger-ravintola avasi myyntitiskinsä maanantaina.

– Ravintolatyöntekijöistä on kova pula. Siksi Hesburger palvelee ainakin näin alkuun päivittäin kello 11–18, Rauhanen tietää.

Ykköstien Apteekin aukioloihin Rouvisen lopettamispäätös ei vaikuttanut. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea antaa mandaatit apteekkien toimipaikoista ja -luvista, ja yksi niistä on voimassa Kivihovilla.

– Myös wc-tilat ovat käytettävissä, ja polttoaineita saa normaaliin tapaan, Rauhanen kertoo.

Kivihovilla on voinut aiemmin maksaa tankkauksesta tiskillä, mutta nyt kyseinen optio on poistunut. Tankkausjärjestelmän muutostöitä suoritettiin maanantaina, ja niistä koitui hetkellistä haittaa aseman polttoaineiden jakeluun.

”Ei tässä tyhjää näkymää katsota. Uutta kauppiasta haetaan edelleen.”

Kivihovin toimintaa reilut viisi ja puoli vuotta pyörittänyt Rouvinen ilmoitti irtisanovansa kauppiassopimuksensa Teboilin kanssa maaliskuussa. Syyt olivat taloudelliset: niin koronapandemia kuin Venäjän sotatoimista johtuva Teboil-boikottikin olivat rokottaneet huoltoaseman kassaa kovalla kädellä.

Vaikka Teboil-asemien käytännön johtaminen on pitkälti kauppiaslähtöistä, suomalaisbrändin omistaa venäläinen öljyjätti Lukoil.

Rauhasen mukaan Teboil etsii tällä hetkellä uutta vetäjää 20:een toimipaikkaan. Määrä on kasvanut toukokuisesta kahdella (SSS 26.5.).

– Näistä lokaatioista kymmenen on ollut haussa jo ennen kevättä. Niihin vaadittaisiin suurempaa alkuinvestointia tai peruskorjausta, tai vaihtoehtoisesti ne sijaitsevat niin sanotuissa nukkuvissa kylissä, Rauhanen toteaa.

Hän korostaa Teboilin katsovan nykyistä tilannetta ”tilapäismoodina”.

– Esimerkiksi Kivihovilla fasiliteetit ovat kunnossa, minkä lisäksi sijainti Turun ja Helsingin välissä on ihanteellinen.

Rauhanen kuitenkin lisää, ettei uuden kauppiaan löytyminen Suomusjärvelle ole enää kesän aikana realistista.

– Väliaikaista kioskitoimintaa Kivihoville voisi järjestää hyvinkin lyhyellä varoitusajalla, hän mainitsee.