Tupakat pois uimarannoilla ja leikkipuistoissa – Salo kieltää myös sähkötupakan sauhuttelun

11
Leikkipuistoissa sekä päiväkotien ja koulujen ulkoalueilla kaikkien tupakkatuotteiden eli myös savuttomien tuotteiden käyttö on kielletty.

Salon kaupunki kieltää tupakkatuotteiden käytön yleisillä uimarannoilla. Leikkipuistoissa sekä päiväkotien ja koulujen ulkoalueilla kaikkien tupakkatuotteiden käyttö on kielletty.

Uimarantakielto koskee savullisia ja höyryllisiä tupakkatuotteita, eli esimerkiksi tupakkaa, sähkötupakkaa ja vesipiippua.

Salon kaupunki haluaa palvelujen järjestäjänä noudattaa tupakkalakia, jota tiukennettiin 13.4.2022. Tupakkalain muutokset astuivat voimaan uimarantojen ja leikkipuistojen osalta 1.5.2022.

Yleisillä uimarannoilla tupakointi on kielletty toukokuun alusta syyskuun loppuun. Lakimuutoksilla halutaan suojata erityisesti pieniä lapsia passiivisen tupakoinnin haitoilta. Lisäksi halutaan vähentää tupakoinnista aiheutuvaa roskaantumista ja ympäristöhaittoja.

Tupakkalain muutoksen tavoitteena on ollut suojata erityisesti pieniä lapsia passiivisen tupakoinnin haitoilta. Lisäksi on haluttu vähentää tupakoinnista aiheutuvaa roskaantumista ja ympäristöhaittoja.

Yleisillä uimarannoilla tupakointi on Suomessa kielletty toukokuun alusta syyskuun loppuun. Arkistokuva: Marttiina Sairanen.

 

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Z.Z.Zalolainen
1 vuosi sitten

Millä verukkeella Salo voi kieltää myös sähkötupakan, vakkei sillä ole oikean tupakan kanssa mitään tekemistä? Savukin on vesihöyryä.

Keijo K.
1 vuosi sitten
Reply to  Z.Z.Zalolainen

Miksi sitä silti pitäisi tutin korvikkeena uimarannoilla imeskellä muiden tuttiakin vielä imevien kanssa? Voi sitä imeskellä muuallakin kuin lasten edessä uimarannoilla.

Allan
1 vuosi sitten
Reply to  Keijo K.

Kenties jotkut samaistuvat tuttiritariin.

Pertti
1 vuosi sitten
Reply to  Keijo K.

En polta tupakkia, enkä sähkötupakkia. Olisin kuitenkin heidän ystävänsä ennemmin kuin teidän ivaajien ja haukkujien, jotka näyttävät, ettei henkinen tasonne ole kovin korkea.

Allan
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Tupakka ja sähkötupakka on tullut Amerikoista. Eihän ne millään mittarilla voi olla hyviä.

Mä vaan
1 vuosi sitten
Reply to  Z.Z.Zalolainen

Koiratkin on uimarannoilla kielletty. Yllättävän usein kesällä uimarannoilla näkeekin nelijalkaisia karvalakkeja.

Pertti
1 vuosi sitten

Ihminen se haluaa lisätä kieltoja. Tämä nykyinen aika on kieltojen ja pakotteiden aika. Tällainen ahdasmielisyys, missä ei hyvksytä muuta, on sairasta, narsismia.

Tämä aika jää historiaan surkeana ahdasmielisyyden aikana. Tuskinpa paljon enää huonompaan voi mennä.

MDI
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Pertti on taas pakotteiden äärellä, nehän tulivat oikeudettomasta hyökkäyksestä itsenäiseen ja puolueettomaan valtioon, lastenraiskauksista ja sotarikoksista puhumattakaan.

Millä ”järjen” juoksulla onkiminen Särkisalossa tai tupakointi uimarannoilla saadaan pakotteiden ja ahdasmielisyyden piikkiin?

Pertti
1 vuosi sitten
Reply to  MDI

Ovatko pakotteet tulleet Kuubaan, Pohjois-Koreaan, Iraniin, Venezuelaan jne. oikeudettomasta hyökkäyksestä?

MDI
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Et vastannut kysymykseeni, ja eiköhän kaikissa mainitsemissasi maissa olisi valtiojohdon hyvä katsoa peiliin.

Pertti
1 vuosi sitten
Reply to  MDI

Onneksi meillä on Yhdysvallat. Hyökkäsi Naton kanssa Irakiin, Libyaan ja Afganistaniin. Syyriassa on edelleen Yhdysvaltain sotilaita ja Irakissa.
Pitää Kuubassa sotilastukikohtaa ja vankeja, jotka eivät pääse oikeuteen.

Onneksi on tuollainen maa, ja pitävät myös lapsivankiloita Yhdysvalloissa. Kun Yhdysvallat hyökkäsi maihin, jotka eivät uhanneet ketään, se oli niiden maiden vikako?

Eikä sinun kysymyksiin viitsi vastata, eivät ole sen arvoisia.